Een grote eethoek als centraal punt binnen je interieur: voordelen en ideeën

grote eethoek

Een eethoek met een grote eettafel is een van de belangrijkste meubelstukken in huis. Zonder eettafel kan niemand. Steeds vaker kiest men ervoor om de eethoek midden in het interieur te situeren. Een grote eethoek centraal in het interieur te plaatsen, levert diverse voordelen op. De afgelopen tijd kiest daarom een groeiend aantal binnenhuisarchitecten en woningeigenaren zelf ervoor om de eettafel op een centrale plek in huis te zetten. Maar welke pluspunten levert dit op? En hoe kun je op een slimme manier het interieur inrichten door als centraal meubelstuk een eethoek of eettafel te gebruiken? Vragen waar menig vrouw misschien een antwoord opzoekt op allerlei inspirerende vrouwenblogs of woonblogs. Look no further, aan de hand van dit artikel kunnen wij je een handje helpen.

Wat heb je aan een centrale eethoek in huis? Een gevoel van ruimte en vrijheid!

Een van de grootste pluspunten cq. voordelen van een centraal gelegen eethoek is de vrijheid die je hiermee creëert. Nauw en opgekropt aan tafel zitten is er met een centraal gelegen eethoek niet meer bij. Een eettafel met stoelen die in het midden van de woonruimte of in een open hoek geplaatst is, zorgt voor veel extra bewegingsruimte. Dit levert een gevoel van ruimte en vrijheid op. De tafelgasten kunnen gemakkelijker bewegen, waardoor ze relaxter aan tafel zitten.

Een gezellige ruimte

Als je kiest voor een eethoek met een eetbank, kun je deze plek gebruiken om de ruimte in tweeën te splitsen. Met een centrale eethoek creëer je dus subtiel twee grote secties in huis. Zo kun je de eetruimte gebruiken om de focus op te leggen. Deze centraal gelegen plek zorgt verder voor een gezellig gevoel in huis.

Kies voor extra comfort

Zet de centrale eethoek in de buurt van de open haard of een radiator. Dat zorgt voor extra comfort tijdens het eten, zeker op dagen dat het buiten guur en vies nat is. De eettafel kun je daarnaast, door de centrale plek, ook gebruiken als handige plek als je visite hebt. Op die manier creëer je op een natuurlijke manier een flink aantal extra zitplaatsen.

Voor elk type interieur een geschikte eethoek

Een van de interessante aspecten van eethoeken en eettafels met stoelen is dat deze voor elke woningstijl op maat verkrijgbaar zijn. Of je nu van een Scandinavisch design, van industrieel of van landelijk houdt: alles is mogelijk! Oriënteer je op de mogelijkheden en laat je online verder inspireren!