Hoe een eetkamer te versieren en geïntegreerd te zijn

Geïntegreerde omgevingen komen steeds vaker voor in de decoratie, omdat ze het gevoel van continuïteit en een grote ruimte geven. Veel decorateurs investeren dus in deze trend en laten zien hoe voordelig een muur vrije omgeving kan zijn. In dit artikel hebben we enkele tips meegebracht voor wie de inrichting van een geïntegreerde omgeving wil vernieuwen, of zelfs wil wedden op de integratie tussen eetkamer en woonkamer.

open keuken

Wat zijn de voordelen van integratie tussen woonkamer en eetkamer?

Het integreren van omgevingen heeft een belangrijk voordeel dat gunstig kan zijn voor elke eigenschap, het biedt amplitude en een visueel ruime omgeving! Als het gaat om intieme omgevingen die zorgen voor een grotere nabijheid tot de bewoners van het huis, is de beste oplossing om een geïntegreerde eetkamer en woonkamer te hebben!

Het is belangrijk dat de meubels van beide omgevingen met elkaar in harmonie zijn. Omdat het twee omgevingen zijn die elkaar aanvullen, is gemak een van de sleutelwoorden van geïntegreerde ruimtes, want het is gemakkelijk om zich te verplaatsen tussen de ene omgeving en de andere, met de brede visie op de ruimte.

Moet de decoratie voor beide omgevingen hetzelfde zijn?

Niet noodzakelijkerwijs, maar het is belangrijk dat er harmonie en continuïteit is tussen de twee omgevingen, vergeet niet dat het de bedoeling is om de eetkamer en de woonkamer te integreren! Om het gevoel van continuïteit over te brengen, kan de decoratie niet op zo’n significante manier anders zijn. De belangrijkste tip is: evenwicht!

Harmonieuze tafel en stoelen

Moderne meubels voegen altijd ongelooflijke voordelen toe aan het huis. Als u genoeg ruimte heeft om moderne eetkamerstoelen te huisvesten, wordt uw omgeving verder verbeterd. Kies voor modellen die harmoniëren met de rest van de inrichting en die ook comfortabel zijn, het is immers rond de tafel dat mensen samenkomen om te genieten van aangename momenten in familieverband.

De meubellijn van Woonwinkel WoonQ heeft talloze modellen eetkamerstoelen die schoonheid en functionaliteit verenigen en een vleugje elegantie en verfijning geven aan elke omgeving.

geintegreerde eetkamer

Verlichting voor een woonkamer geïntegreerd in de eetkamer

Het is niet de bedoeling om de kroonluchter in beide omgevingen te gebruiken, om de decoratie niet te overbelasten. De verlichting als geheel moet goed doordacht zijn! Het gebruik van de kroonluchter in de eetkamer komt vaker voor, terwijl het voor de andere ruimte mogelijk is om alleen spots te gebruiken, om meer gerichte verlichting te bieden, waardoor de ruimte gezelliger wordt.

Meubilair voor geïntegreerde kamers

Naast al deze opties is het mogelijk om de woon- en eetkamer te integreren en zo het gevoel van ruimtelijkheid over te brengen, maar tegelijkertijd de ruimtes tussen de ene en de andere omgeving af te bakenen. Het geheim is om voor deze functies meubilair te gebruiken, bijvoorbeeld een buffet trimmer of balie achter de bank, of zelfs een lek scherm om de ruimte tussen de kamers subtiel af te bakenen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het uiterst belangrijk is om te kiezen voor meubilair dat comfort biedt, zowel visueel als fysiek. Als u op zoek bent naar moderne en comfortabele mogelijkheden, biedt de Woonwinkel meubellijn een uitstekende oplossing om geïntegreerde omgevingen samen te stellen die resulteren in een meer intieme en gastvrije ruimte.

Ken alle mogelijkheden die Woonwinkel WoonQ te bieden heeft en geniet van een ongelofelijke decoratie.