5 tips voor het creëren van een persoonlijk interieur

Somige zweren erbij, andere hebben er een hekel aan:Je interieur een persoonlijke touch geven. Wanneer dit wel aan jou is besteed dan helpen wij jou graag een handje. Tegenwoordig zijn er veel sites en tijdschriften waar je inspiratie uit kunt halen op het gebied van wonen, interieur en styling. Best lastig om een keuze te maken en al helemaal om het ook nog eens persoonlijk te maken. Daarvoor hebben we 5 tips op een rijtje gezet die jou kunnen helpen bij het creëren van een persoonlijk interieur.

Maak een moodboard

Voordat je het huis gaat inrichten en al op zoek bent naar je meubels en accessoires is het goed om vooraf eens rond te kijken naar wat je eigenlijk mooi vindt. Wanneer je een bepaalde sfeer wil creëren is het goed om een moodboard te maken van de stijl, kleur en meubels die jij mooi vindt. Dit moodboard kun je meenemen naar de woningwinkels zodat je precies dat kan uitzoeken wat aansluit op de mooie collage die je hebt gemaakt.

Voeg accessoires toe

Kies accessoires waar jij voor staat en wat je zelf mooi vindt. Door middel van accessoires kun je heel makkelijk kleur aanbrengen in huis of een object in huis transformeren. Neem nou een deur. Mocht je hier iets aan willen veranderen maar geen hele nieuwe deur willen plaatsen dan kun je kiezen voor een deurposter. Hiermee kun je een saaie deur omtoveren tot een stukje bos, een houten deur of een kluis.

Maak gebruik van foto’s

Niets is persoonlijker dan foto’s. Misschien vind je een foto in een standaard lijstje niet zo mooi, gelukkig zijn er tegenwoordig ook andere manieren om je foto’s te showen. Misschien heb je je favoriete foto wel aan je sleutelbos op een sleutelhanger met foto hangen of heb je een mok laten bedrukken. Een leuke originele manier om jouw foto’s te tonen is een foto op hexagon. Door dit zeshoekig ontwerp kun je een heel mooi ontwerp maken en verschillende foto’s, plaatjes en teksten met elkaar combineren. Heel leuk en creatief! Wil je mooie muurcirkel foto’s of hexagons dan kun je momenteel van een mooie korting van 50% gebruik maken bij canvascompany.nl met onderstaande kortingscodes: MC50 (Muurcirkel) en MP50 (Muchopix)

Laat je interesses zien

Heb je een hobby of een grote passie? Laat dit dan zien in je interieur. Dit zal de ruimte die je wilt aankleden een stuk persoonlijker maken. Geef verzamelingen van je reizen een mooie plek of maak ruimte voor een boekenplank (of kast) waar jij je favoriete boeken kan laten zien.

Geef er wat kleur aan

Kleurgebruik is erg belangrijk wanneer je het hebt over het maken van een sfeer in huis. Gebruik kleuren waar jij je prettig bij voelt, die jou positieve energie geven. De een houdt van lichte kleuren terwijl de ander juist voor de donkere tinten gaat. Het zegt iets over jou en kan accessoires goed accentueren.