Welke raamdecoratie is het meest geschikt voor je slaapkamer?

De slaapkamer gebruik je om te slapen, maar dat betekent niet dat het er niet mooi uit hoeft te zien. Er is wel een aantal dingen waar je op moet letten bij de inrichting van je slaapkamer. Slapen doe je in het donker, dus het is belangrijk om te zorgen voor dekkende raamdecoratie in de slaapkamer. Als je een kleine kamer hebt, is het goed om hier bij de inrichting rekening mee te houden.

Verduister je slaapkamer

Overdag mag je slaapkamer natuurlijk heerlijk licht zijn, maar ’s avonds en ’s nachts wil je het donker hebben. Goed slapen doe je in het donker tenslotte. Niet alleen in de winter, maar ook in de zomer. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor verduisterende raamdecoratie in de slaapkamer. Je kan natuurlijk kiezen voor gordijnen, maar raamdecoratie in de slaapkamer kan ook bestaan uit bijvoorbeeld rolgordijnen of vouwgordijnen. Zeker bij een kleine slaapkamer zijn vouwgordijnen een goede keus, omdat ze relatief weinig ruimte in beslag nemen, waardoor ze de kamer groter laten lijken. Rolgordijnen zijn over het algemeen iets minder kwetsbaar dan vouwgordijnen. Wat je ook kiest, verduistering is belangrijk. Als het te licht is in je slaapkamer krijgt je lichaam niet het natuurlijke seintje om te gaan slapen. Bij het wakker worden heeft je lichaam juist wel zonlicht nodig om vol energie weer aan de dag te kunnen beginnen.

Met je blote voeten op de koude vloer of toch niet?

Niet is vervelender om ’s ochtends op te staan en met je blote voeten vanuit je warme bed op de koude vloer te stappen. Dat is geen goede start van de dag. Een vloerkleed in de slaapkamer geeft je niet alleen warme voeten, maar een vloerkleed in de slaapkamer zorgt ook voor gezelligheid en straalt warme uit. Als je geen vloerkleed wilt, maar toch die warme uitstraling wilt creëren, kan je ook kiezen voor een dierenvacht. Vanwege slijtage is een dierenvacht minder geschikt als vloerkleed om intensief overheen te lopen.

Hoe je je slaapkamer ook inricht, we wensen je een goede nachtrust.