Een vloerkleed in de slaapkamer

Je slaapkamer comfortabel aankleden is altijd een leuke bezigheid. Het is namelijk een kamer waar je heel wat tijd doorbrengt, en dit niet alleen om te slapen. Je blijft op een vrije dag lekker lang genieten met een boek in bed. Of je houdt er je knuffeluurtje met de kinderen. Heerlijk gewoon! Een gezellige slaapkamer werkt positief op je geestelijke gezondheid, dat is bewezen. Wij vonden voor jou een paar tips om van je slaapkamer een aangename plaats te maken.
vloerkleed in de slaapkamer

Vloerkleden creëren een warme sfeer

Een vloerkleed in de slaapkamer geeft je kamer meteen een gezellige aanblik. En het is bovendien aangenaam aan je voeten als je uit bed stapt. Een vloerkleed voor in de slaapkamer is bij voorkeur vrij dik. Het is heel aangenaam om als het ware weg te zakken in je vloerkleed. Een hoogpolig slaapkamer vloerkleed is hiervoor ideaal. Je kunt languit een boek liggen lezen of gewoon rustig mediteren bij een zacht muziekje. Als aanvulling op je slaapkamer vloerkleed kun je ook kiezen voor een dierenvacht voor in de slaapkamer. Het is decoratief, je brengt een stuk natuur in je slaapkamer en het creëert een rustgevende atmosfeer.

Welke dierenvacht kies jij voor je slaapkamer?

Als je een dierenvacht voor in de slaapkamer zoekt, heb je heel wat keuze. De meest bekende is natuurlijk het schapenvachtje. Het is heerlijk dik en het past bij elke stijl van interieur. Een koeienhuid geeft dan weer wat meer kleur en staat stoer. Geitenhuiden lijken erg op koeienhuiden maar ze hebben iets langere haren. Heel bijzonder zijn de rendierhuiden. De haren voelen heel zacht aan en het geheel doet je denken aan winterse toestanden waarbij je lekker warm wegkruipt. Heel trendy zijn de patchwork-vloerkleden. Deze zijn gemaakt uit verschillende stukken dierenhuid. Ook hier heb je een enorme keuze.

Waar leg je best je dierenvacht?

Als vloerkleed in de slaapkamer is een dierenvacht minder geschikt voor plaatsen waar je over loopt. Bij intensief gebruik hebben de haren de neiging los te komen. Een dierenhuid is ook niet zo makkelijk schoon te houden als een ander vloerkleed voor in de slaapkamer. Gebruik je dierenhuid vooral decoratief. Combineer het bijvoorbeeld met plaids in dierenhuiden. Zo krijgt je kamer nog een extra warme aanblik.