De perfecte tienerkamer

interieur voor tienerkamer

Weet je nog toen jij een tiener was, hoe je kamer er toen uitzag? Als je de perfecte tienerkamer van nu wilt inrichten is het eigenlijk heel simpel. Alles wat jij had in je kamer, de kleuren, de decoraties, de verlichting, pak van alles het exact tegenovergestelde en je zult de beste tienerkamer ooit creëren.

Als je bent opgegroeid in de jaren ’80 en ’90 en zelfs aan het begin van de ’00 waren hele felle kleuren ontzettend in, grote posters uit tijdschriften zoals de ‘break out en de hitkrant’ van Christina Aguilera, N’Sync en de Spice Girls. Hele kamers waren vol behangen met de grootste sterren, jouw idolen. Je kamer was fel belicht en had vooral veel kleur. De ideale tienerkamer van nu is het complete tegenovergestelde.

De ideale tienerkamer voldoet aan een aantal keywords:
Subtiel, modern, industrieel, minimalistisch, neon verlichting in combinatie met pastel tinten aan de muren.

Minimalisme is echt iets van dit moment. We zien het niet alleen bij de oudere generaties maar ook de jeugd is hier enorm mee bezig. Hoe minder spullen, hoe beter. Ook tieners zijn zich steeds meer milieu bewust en willen dit ook uitstralen in hun eigen kamer.
Modern ingerichte slaapkamer voor tieners zijn nu helemaal hot. Maar hoe bereik je dit?
Een voorbeeld van een perfect modern ingerichte slaapkamer voor tieners is als volgt:

Kleurgebruik: Het kleurgebruik is heel minimaal. Vaak wordt er voor een wat meer neutralere kleur gekozen zoals de kleur wit. Je kunt wel wat kleuren gebruiken om de kamer wat meer tot z’n recht te brengen. Vaak wordt er dan gekozen voor pastel tinten zoals licht blauw, mint groen en lila.

Verlichting: Om de neutrale kleuren wat te compenseren wordt er vaak gekozen voor een ‘neon light’ met een speciaal trendy woord of uitdrukking. Wat ook heel hip is op dit moment zijn neon verlichtingen in de vorm van lippen, palmbomen, en flamingo’s. Naast de neon verlichting wordt de kamer vaak gedecoreerd met ‘fairy lights’. Deze verlichting geeft de kamer een magische en sprookjesachtige sfeer.
Wat ook in is, zijn wat lager hangende lampen die de kamer een industriële vibe geven. Lampen van metaal en dunne belijningen om de kamer ook weer wat stoers te geven. Tieners klampen zich tegenwoordig niet vast aan 1 vibe maar willen graag meerdere dingen uitstralen. Dit doen ze door verschillende dingen met elkaar te combineren. Van stoere elementen tot zachte elementen en van felle kleuren met pasteltinten. Dit zie je onder andere terug in de verlichting en het kleurgebruik.

Overige interieur tips voor de perfecte tienerkamer:
Ook al is de voorkeur voor het interieur voor de perfecte tienerkamer vrij minimalistisch schroom niet van subtiele decoraties om de kamer wat op te leuken. Mooie sierkussens voor op bed, een artsy poster aan de muur of een kamerplant zullen de finishing touch zijn voor elke tienerkamer!