Op zoek naar een comfortabele nachtrust? Kies altijd voor een beddenwinkel met specialisten en persoonlijk advies

een warm dekbed

Als je ‘s nachts een goede nachtrust wilt is een goed en comfortabel bed een van de belangrijkste middelen om dat te bereiken. Maar het bed is natuurlijk niet voldoende en bestaat uiteraard uit meerdere elementen die van belang zijn voor de kwaliteit. Het geheim van een goede nachtrust heeft tevens te maken met het gebruik van een kwalitatief goed latex matras. En een warm dekbed is natuurlijk ook zeer bevorderlijk voor de ideale nachtrust. Dit alles is verkrijgbaar bij een beddenwinkel. En geloof ons wanneer we zeggen dat een bezoek aan een dergelijke winkel de moeite waard is. Maar waarom is het eigenlijk zo belangrijk om te kiezen voor een gespecialiseerde beddenwinkel? En wat kun je verder zelf nog doen om jouw nachtrust te verbeteren?

Het belang van een gespecialiseerde beddenwinkel

Kiezen voor een beddenwinkel met latex matrassen is belangrijk, omdat je dan door specialisten geholpen wordt om een voor jou perfect dekbed te kiezen met een bijpassend matras van topkwaliteit. Experts op het gebied van slapen houden hierbij rekening met jouw lichaamsbouw en de drukpunten op het matras. Op basis daarvan is, ook als je nek- of rugproblemen hebt of kampt met pijnklachten, altijd een op jouw afgestemd matras te vinden. De zekerheid dat je bij een bedden- en matrasspecialist een goed merk bed of boxspring mét matras kunt kopen, is een tweede reden om voor een beddenspeciaalzaak te kiezen. Professionele beddenwinkels weten wat kwaliteit is. Ze leveren vaak snel de beste latexmatrassen van natuurlijk materiaal overal in Nederland. Met name de merken Auraletto, Dormiente en Green Sleep staan hierbij bekend als matrassen van bovengemiddelde kwaliteit. Deze matrassen hebben een enorme elasticiteit en veerkracht en ondersteunen het menselijke lichaam daardoor op een uitgebalanceerde en comfortabele manier. Ofwel, de beste manier voor een gezonde nachtrust. Daarom zijn natuurlatex matrassen uitermate geschikt voor mensen die bijvoorbeeld met een hernia, reuma of fibromyalgie te kampen hebben. Ten slotte is een beddenwinkel een goede optie vanwege de garantie die je krijgt, mochten er problemen of bijzonderheden zijn.

Andere handige tips voor een goede nachtrust

Naast het bezoeken en bestellen bij een beddenwinkel, kun je zelf ook een en ander doen om jouw nachtrust te verbeteren. Niet te laat en op vaste tijden naar bed gaan helpt vaak al behoorlijk. Drink verder geen koffie na zes uur ‘s avonds. Want cafeïne activeert het brein, terwijl koffie er ook voor zorgt dat je ‘s nachts snel wakker wordt omdat je blaas vol is gelopen. Middagdutjes na 15.00 uur zijn uit den boze. Wil je toch even liggen, doe dit dan maximaal een half uur. Belangrijk is dat het in de avond en nacht op de slaapkamer goed donker is. Omgekeerd moet je ervoor zorgen dat je opstaat als het licht is. Blijf ook niet in bed liggen malen en woelen als je niet kunt slapen, maar ga dan even iets anders doen. Let wel op dat datgene wát je doet, wordt uitgevoerd met zo weinig mogelijk kunstmatig licht. Anders wordt het juist weer moeilijker om in slaap te vallen. Ten slotte: stop minstens een uur voordat je naar bed gaat met werken achter de laptop of onder het blauwe licht van een smartphone.

Maak jezelf goed moe

Nog een laatste tip. Je slaapt vaak het beste als je flink moet bent. Daarom is het aan te raden om overdag voldoende te bewegen en lichamelijk actief te zijn. Doe dit net vlak voor je gaat slapen, maar zorg dat er minstens twee tot drie uur zitten tussen de lichamelijke inspanning en het moment van gaan slapen. Fitnessen kan dus prima, maar het liefst wel overdag of uiterlijk van het begin van de avond. Dan lig je ‘s avonds en ‘s nachts in een heerlijk warm dekbed en maak je een goede nachtrust.