Tips voor het inrichten van een stoere tienerkamer

De tienerkamer is de plek waar vele uren zullen worden doorgebracht. Tieners willen natuurlijk dat hun kamer alles heeft wat hun hart begeert en willen zich lekker kunnen terugtrekken. Hier vind je enkele tips om ze helemaal thuis te laten voelen.

Een stoer bed

Het bed is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de tienerkamer, zorg dat er genoeg ruimte is voor een goed en functioneel bed, liefst in het formaat wat goed past bij de lichaamslengte. Met een leuk en stoer design zorg je ervoor dat het bed ook opvalt. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een bedbank combinatie.

Juiste kleuren

Zorg in de tienerkamer voor de kleuren die hij of zij leuk vindt. Combineer de kleuren met de laatste trends om zo een stoer geheel te krijgen. Kies voor een pakkend behang of juist opvallende kleuren verf met een leuke vloer. Ook aankleding met de juiste accessoires zal al een enorm verschil kunnen maken.

De relaxhoek

Belangrijk in de in de tienerkamer is de hoek van waar je helemaal kunt relaxen met een boek, ipad of telefoon. Plaats bijvoorbeeld een zitzak in een hoek en plaats hierbij een tafel, televisie en nog wat spullen om zo een lekker comfortabel punt te hebben. Bij het raam zou natuurlijk ideaal zijn, dan kan je tiener ook gewoon even lekker naar buiten turen en van de zon genieten in de zitzak. Of de zitzak blauw is of rood, het maakt niet uit, het geeft gegarandeerd rust. Zorg ook voor een leuke microset zodat er muziek geluisterd kan worden.

Een goede kledingkast

Tieners hebben bergen met kleding die je altijd mag uitwassen. Zorg dus ook voor een ruime kledingkast waar alle kleding in opgeborgen kan worden. Zo voorkom je een enorme chaos in de kamer zelf en het geeft de ruimte zo flink wat meer rust. Tegenwoordig vind je diverse kasten waarbij zelfs licht is ingebouwd om het je zo makkelijk mogelijk te maken.

Studie hoek

Maak een studeerhoek met een bureau en bureaustoel. Kies hierbij voor genoeg lades in het bureau zodat alles netjes bewaard kan blijven. Kies voor een rustige opzet van dit bureau zodat er goed gestudeerd kan worden zonder afleiding.