Geef je slaapkamer kleur en fleur met nieuwe beddengoed. En nog meer tips!

slaapkamer kleur

Heb je plannen om jouw saaie slaapkamer een keer te voorzien van een opvallend slaapkamerinterieur? De slaapkamer restylen is niet zo moeilijk als het lijkt, zeker niet met de slaapkamer interieurtips die je hieronder vindt. Een van de manieren om jouw slaapkamer restylen te gaan, is kleurig en fleurig beddengoed aanschaffen. Maar er zijn nog meer interieurtips voor slaapkamer waar jij je voordeel mee kunt doen. Die inspiratie op met onderstaande slaapkamer interieurtips en jij hebt straks een slaapkamer die, met een paar kwinkslagen, weer helemaal als nieuw is!

1. Kies voor nieuw, kleurig en fleurig beddengoed

Beddengoed kan het verschil maken tussen een saaie, voorspelbare slaapkamer en een prachtig en opvallend slaapkamerinterieur waar je trots op kunt zijn. Kies voor origineel en kleurig beddengoed wat past bij de stijl van de slaapkamer die je wilt creƫren. Houd je van een slaapruimte met een romantische uitstraling, dan is de kleur rood, roze of paars een aanrader. Een jongensslaapkamer, bijvoorbeeld voor je zoon, kun je inrichten met strakke kleuren als blauw, grijs, rood of zwart. Wil je liever een neutrale stijl met een tijdloze uitstraling? Dan is grijs, wit, zwart of een lichte kleur een goede keuze.

2. Koop een comfortabel bed, zoals een luxe boxspring

Het primaire doel van een slaapkamer is optimaal comfort bieden, zodat je een goede nachtrust hebt en de dag erop weer helemaal fit en kwiek bent. Het soort en type bed is hierbij cruciaal. Steeds meer mensen kiezen hierom bijvoorbeeld voor een luxe boxspring met een verend matras. Niet alleen is een boxspring fraai qua uiterlijk en ligt deze heerlijk, ook zijn boxsprings lekker praktisch. Zo kun je onder het bed vaak veel spullen kwijt en hebben deze bedden een hoge en comfortabel op- en uitstap.

3. Maak de slaapkamer af met fraaie raambekleding

Ook met stijlvolle raamdecoratie kun je een slaapkamer een metamorfose geven. De keuze qua raambekleding is groot. Zo kun je gaan voor houten lamellen, maar ook is een elektrisch rolluik een optie. Een rolluik is een van de beste interieurtips voor slaapkamer, omdat dit niet alleen voor extra sfeer en stijl zorgt, maar een elektrisch luik ook lekker praktisch is. Je kunt de kamer hiermee perfect verduisteren. En dat komt de nachtrust weer ten goede!