3x Feng Shui in je woonkamer

Feng Shui in je woonkamer

Ben je toe aan een rustige, opgeruimde woonkamer die toch sfeer en knusheid uitstraalt? Verdiep je dan eens in Feng Shui wonen! Deze Chinese leer gaat uit van de invloed van je omgeving op het levensgeluk. Het volgen van de regels van deze 3000 jaar oude filosofie zou een positieve invloed hebben op je gemoedstoestand, en op het geluk dat je ervaart. En aangezien je vaak de meeste tijd in de woonkamer doorbrengt, is het een goed idee om Feng Shui in je woonkamer uit te proberen! Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe jouw omgeving je levensenergie (oftewel chi) kan beïnvloeden? Volg dan deze 3 Feng Shui woontips op en creëer rust in je huis!

Knus comfort

Feng Shui wonen zorgt ervoor dat je omgeving een positieve invloed heeft op je gemoedstoestand. Comfort is dan ook een heel belangrijk onderdeel van Feng Shui. Een woonkamer die uitnodigt om te ontspannen en veel warme, zachte plekken heeft zal een positief gevoel achterlaten bij jezelf en je bezoekers. Kies dus voor een comfortabele bank, en kleed je interieur aan met zachte dekens en kussens. Ook zacht, warm licht van bijvoorbeeld kaarsen dragen bij aan een knus gevoel, terwijl te veel hard kunstmatig licht vermeden moet worden.

Opgeruimd staat netjes

Feng Shui in je woonkamer bereik je niet met een hoop rondslingerende rommel. Tijd om eens flink op te ruimen dus! Creëer rust in je huis door overbodige troep en spullen die je niet meer gebruikt weg te geven. Bewaar alleen boeken en tijdschriften die op korte termijn gelezen gaan worden, en laat de stapel ongelezen leesvoer niet steeds groter worden. De boeken die niet meer gelezen worden kun je afgeven bij de lokale buurtbibliotheek of kringloopwinkel, zodat je er een ander blij mee maakt.
Ook de kunst in je woonkamer is belangrijk voor de sfeer. Kunst met een negatieve of sombere sfeer kan een slechte invloed hebben op je gemoedstoestand. Ook zware kunst die boven je bankstel hangt is slecht voor de Feng Shui in je woonkamer, omdat het een onveilig gevoel kan geven.

De 5 elementen

De 5 elementen mogen niet ontbreken in een opsomming van Feng Shui woontips. Hout, vuur, water, metaal en aarde horen in balans te zijn voor een goede Feng Shui. Probeer botsing van tegengestelde elementen te voorkomen, door goed op te letten welke voorwerpen je naast elkaar plaatst. Natuurgroen mag niet ontbreken in een Feng Shui woonkamer: kamerplanten zuiveren de lucht en beschermen tegen negatieve energie.