Badkamer en suite: puur genieten!

Wat is er heerlijker om op een luie dag gewoon vanuit je bed lekker in je bad te kunnen genieten. Een lekker kopje koffie erbij, een spannend boeklenzen en laat het dan buiten maar regenen. Of gewoon doordeweeks rechtstreeks van de slaapkamer de badkamer induiken zonder iemand te storen: dat soort van woonplezier is toch de droom van velen?

Een badkamer en suite bouwen met een minimum aan ingrepen

Onze huizen worden de laatste decennia alsmaar groter. Er is dus veel kans dat je huidige slaapkamer voldoende groot is om er een persoonlijke badkamer in onder te brengen. Dit kan al met een paar eenvoudige ingrepen. Aan vloer, muren en plafond hoef je al niets meer te doen. Die zijn al mooi afgewerkt. Je kunt bijvoorbeeld één grote glazen wand inclusief deur plaatsen en je hebt al een aparte ruimte.

badkamer en suite

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/543106036294931009/

Ook geschikt voor traditionele woningen?

Een badkamer en suite bouwen is zelfs in vele traditionele kleinere huizen mogelijk. Met wat handigheid is dit te realiseren en het verhoogt in elk geval je woonplezier. Bekijk goed welke kamer zich het meest leent voor dit project. Heb je geen grote kamer ter beschikking, dan komen twee aan elkaar grenzende kamers hiervoor perfect in aanmerking. Wil je hierbij een open ruimtegevoel creëren, dan kun je eventueel de tussenmuur of een gedeelte ervan slopen. Plaats bijvoorbeeld een glazen deur zodat het licht goed kan doorstromen.

Ben je aan het verbouwen, dan is het natuurlijk ideaal. Je kunt dan zelf nog de inrichting, de plaats en de grootte van de badkamer en suite bepalen. Leidingen en dergelijke worden dan meteen in de verbouwing opgenomen.

slaapkamer met badkamer

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/315252042653321307/

Hoe ga je aan de slag?

Een badkamer en suite bouwen hoeft geen onoverkomelijk project te zijn. Bepaal eerst goed op welke plaats je exact je badkamer wenst en hoe groot ze dient te worden. Ga eens op internet rondneuzen en doe ideeën op. Maak wat ontwerpen en schetsen en stap vrijblijvend naar een ondernemer of klusjesman. Uiteindelijk zul je merken dat je heel veel zelf kunt doen. Het leggen van de leidingen zul je misschien overlaten aan vaklui. Maar het verder aankleden kun je voor een groot deel voor eigen rekening nemen. Een grote glazen wand tussen slaapkamer en badkamer is heel stijlvol en is makkelijk te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een inloopdouche: hiervoor heb je enkel een afvoer nodig, wat alweer heel wat tijd en geld bespaart. Of wat dacht je van een vrijstaand bad? Dit heeft geen aankleding of afwerking nodig.

Zorg in elk geval voor goede ventilatie. Installeer de badkamer bijvoorbeeld aan een groot raam of zorg voor een goed afzuigsysteem. Tenslotte gaat het om een ‘natte’ ruimte en het laatste wat je wil is damp in de slaapkamer.

badkamer in slaapkamer

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/424745808592337516/

Verhoog je woonplezier!

Het spreekt voor zich dat een badkamer en suite aan dezelfde veiligheids- en andere normen moet voldoen als een ‘gewone’ badkamer. Het volstaat niet om eenvoudig een grote douchecel in de slaapkamer te plaatsen. Dat is wel logisch. Maar verder kun je je fantasie de vrije loop laten. Een badkamer en suite is een meerwaarde van je woning, zowel in geld als in levenskwaliteit uitgedrukt. Het is een ruimte om te genieten en dit is gewoonweg onbetaalbaar!

Save