Moderne badkamers

Een nieuwe badkamer?

Aan de badkamer wordt meestal niet veel aandacht besteedt, we hechten veel waarde aan de woonkamer en de slaapkamers. Een moderne badkamer moet vooral functioneel zijn maar de laatste jaren begint hier verandering in te komen. Je ziet steeds vaker dat de badkamer echt onderdeel is van het interieur en dat er meer aandacht besteed wordt aan de aankleding van de badkamer.

moderne badkamer

Moderne badkamers door aanpassingen?

Je kunt je badkamer simpel een moderne twist geven door accessoires. Handdoeken en badmatten zijn er tegenwoordig in diverse kleuren maar ook in diverse structuren. Een nieuwe set handdoeken geeft je badkamer al een hele andere look. Als je een stapje verder wilt gaan kun je de badkamer echt decoreren. Zo kun je diverse accessoires van natuurlijke materialen gebruiken voor een rustige sfeer. Je kunt bijvoorbeeld stukken drijfhout gebruiken ter decoratie. Een echte trend is momenteel het gebruik van planten in de badkamer. Je maakt je badkamer hiermee tot een echte moderne badkamer anno 2016. Het lijkt misschien raar om planten in de badkamer te gebruiken maar je zult merken dat het erg leuk staat. Je hoeft ook niet meteen een gigantische plant neer te zetten maar een vleugje groen doet wonderen.
moderne badkamers

Een nieuwe moderne badkamer

Is er werkelijk niets meer van je badkamer te maken en kies je voor een hele nieuwe moderne badkamer? Er zijn een aantal trends waar je niet omheen kunt. Wat je eigenlijk bijna niet meer ziet in moderne badkamers zijn douchebakken, de douche is meestal getegeld in hetzelfde materiaal als de rest van de badkamer. Dit creƫert rust en ruimte. Het voordeel hiervan is ook dat je de vorm en afmetingen net zo kunt maken als je zelf wilt. Veel moderne badkamers zijn donker van kleur en de moderne badkamer anno nu heeft grote tegels. In moderne badkamers wordt tegenwoordig ook veel gewerkt met natuurlijke materialen die rustig ogen. Er wordt bijvoorbeeld veel steen gebruikt in moderne badkamers voor een natuurlijke maar toch moderne look. Ook beton is een populair materiaal in de moderne badkamer en je kunt er vele kanten mee op. Behalve het uiterlijk bieden moderne badkamers uiteraard ook technische voordelen, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een verwarmde spiegel zodat deze niet beslaat. Of een toilet die bij elke spoelbuurt automatisch reinigt zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Alvast heel veel plezier bij het uitzoeken van je nieuwe moderne badkamer.