De beste manieren om je wasmachine en droger weg te werken

wasmachine

Een wasmachine en droger in je keuken hebben kan handig zijn, maar kan helaas ook onooglijk zijn. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar manieren om deze apparaten te verbergen. Analyseer je keuken om te bepalen of je bestaande ruimtes hebt die je opnieuw kunt gebruiken, of je een andere ruimte hebt om je wasmachine en droger te installeren, of dat je ze gewoon aan het zicht moet onttrekken. Waar je bij de meeste nieuwe aankopen deze graag in beeld zet, wil je na een wasmachine kopen deze juist uit het zicht onttrekken.

Gebruik van een gordijn

Hang een gordijn over de volledige hoogte om je apparaten te verbergen. Dit werkt het beste als je apparaten in hun eigen ruimte passen met muren aan beide kanten, en werkt zowel met vrijstaande als stapelbare eenheden. Gebruik een span- of kastroede om de gordijnen aan op te hangen.

Het kan misschien wat vreemd voelen om eerst veel energie te steken in wasdrogers vergelijken, om deze daarna te verbergen. Echter het is een praktisch apparaat, geen onderdeel van je interieur. Kies een gordijn dat lang genoeg is om bijna de hele hoogte van het plafond tot de vloer te bedekken, en coördineer dit met je keuken wat betreft stijl zodat het niet misstaat.

Gebruik maken van een vrijstaande scheidingswand

Zet een vrijstaande scheidingswand op om je wasruimte af te scheiden. Je kunt een scheidingswand met één paneel of een scheidingswand met meerdere panelen kopen, afhankelijk van de look die je wilt en de ruimte die je hebt. Gebruik een scheidingswand met één paneel als je de ruimte hebt om het op één plek te houden en nog steeds genoeg bewegingsruimte hebt als de deuren van het apparaat open zijn.

Gebruik een uitklapbare scheidingswand met meerdere panelen om direct voor je apparaten te plaatsen. Vouw hem gewoon op en leg hem aan de kant als je de was moet doen. Voor een meer permanente oplossing kun je een plaatselijke aannemer inhuren om aan weerszijden van de wasmachine en droger een muur te bouwen. Plaats dan een vouwdeur aan de voorkant, zodat de ruimte net een kleine kast lijkt. Op deze manier kun je de wasmachine, droger, etc. weg werken en helemaal laten opgaan in een kamer. Zeker als je daar meer van dit soort ‘kasten’ in hebt!