De leukste kersttrends van 2019

Als het warme weer dan echt voorbij is, begint het meestal al te kriebelen. Je hoort op de radio de eerste mensen alweer stiekem praten over de kerst. Want kerst staat voor gezelligheid en een sfeervolle aankleding van je huis. De leukste kersttrends van 2019 op een rij.

Een witte kerst

Kies de mooiste Kerstbomen Zuid Holland maar uit, want dit jaar creëer je je eigen witte kerst. Versieringen met een arctisch karakter zijn helemaal hot in 2019. Maak je boom sprookjesachtig wit met sneeuw en ijs. Maar voeg zeker ook een vleugje Noorderlicht toe voor een extra magische sfeer. Zelfs kerstverlichting kopen mag creatief en gewaagd zijn. In plaats van gewone kleine LED-lichtjes, kun je bijvoorbeeld ook eens kiezen voor sneeuwvlokken of ijskristallen.

Versiering met groene natuurtinten en jungle prints

Je zag het al een tijd lang op het gebied van kleding en schoenen, maar dierenprints zijn nu ook met de kerst helemaal hip en happening. Versier je huis met kerstattributen in natuurlijke tinten als groen en geel en jungle prints van bijvoorbeeld safari dieren. Het maakt je kerstaankleding stoer en stijlvol tegelijk. Niets is te veel. Laat het thema van je kerstballen dus ook gerust terugkomen in plaids en kussens op stoelen en banken. Niets lekkerder dan rond de kerst heerlijk comfortabel met elkaar op de bank kruipen voor een mooie film.

Overdaad van felle, sprekende kleuren en fluweel

In 2019 krijgen we een kerst van uitersten. Want een andere trend is die van bonte, felle kleuren en een overdaad aan goud en fluweel. Uitgesproken, maar pakkend, sprekend en warm. Denk aan intense kleuren als paars en rood, uitbundige linten en strikken. Precies zoals je het in Amerikaanse kerstfilms voorbij ziet komen of in de aankleding van grote warenhuizen. Deze stijl geeft een groot gevoel van weldaad en luxe.

Industrieel met een warme sfeer

Een leuke trend zeker voor de wat modernere interieurs, is die van een industriële look. En dat hoeft zeker niet strak en hoekig te zijn, maar juist rond, sprankelend en warm. Denk bijvoorbeeld aan ballen en wollige dekens in aardse tinten en zandkleuren. Maar ook accessoires als kaarsenhouders van mat goud, oud roze en koper geven een zeer stijlvolle gloed aan je huis. Deze stijl is warm, stoer en geeft een prachtige glinstering.