trappentrends

Van strakke moderne trappen met ijzeren balustrades tot elegante klassieke trappen, in 2022 liepen de trends op het gebied van trappen in huis behoorlijk uiteen. En in dit nieuwe jaar, dat nog maar een paar weken geleden begon, kijken we welke trends we kunnen verwachten in 2023, en welke nieuwe looks dit jaar zullen verschijnen. We kunnen alvast een tipje van de sluier optillen: de nadruk ligt op stootborden in combinatie met verlichting, terwijl juist een klassieke look ook populair zal blijven. Lees verder voor meer trends op het gebied van trappen in huis!

Een trend die eigenlijk in 2021 is ingezet en nog steeds aan populariteit wint is het gebruik van witte stootborden. Uiteraard blijft wit een gedurfde keuze bij een trap, omdat er veel op gelopen wordt, maar het stootbord ziet slechts af en toe een schoenneus. We raden dan ook aan om minstens twee lagen verf te gebruiken, maar dan zou deze voor jaren strak in de verf staan. Een tip die we je hierbij willen geven is om de stootborden te verven voor je ze plaatst. Het werkt makkelijker en het is beter voor je trap.

Modern en strak

Het populaire ontwerp van de moderne trap is er een die in 2022 prominent opdook, en het ziet ernaar uit dat deze trend in 2023 zal doorzetten. Trappen waarbij gebruik gemaakt wordt van natuurlijke houtstructuren en ijzeren balusters zijn het afgelopen jaar erg in de kijker komen te staan. Deze ontwerpen passen perfect bij de moderne en minimalistische woonstijlen, samen met de Scandinavische trend die we al een aantal jaren zien opkomen. Door de trap eenvoudig te houden, kan iedereen zijn of haar huis gemakkelijk naar eigen wens inrichten zonder al te veel rekening te moeten houden met de trap.

Elegant, verfijnd en klassiek

Het is geen verrassing dat met decoratieve accenten die steeds populairder worden, klassieke trappen ook weer in opkomst zijn. Mensen snakken de laatste jaren naar meer gedetailleerde en gedurfde ruimtes, en een manier om dit te bereiken is om een verfijnde, klassieke trap in huis neer te zetten.

Dit betekent dat ontwerpers elegantere rondingen in de leuningen van de trap verwerken en sommige zelfs gebogen trappen terugbrengen zoals we die enkele decennia geleden veel zagen. Trappen zijn vaak de allereerste indruk in een woning omdat deze zich direct bij de ingang bevindt, dus de trap moeten passen bij de details van een woning met daarbij de juiste accenten en stijl. Is jouw woning klassiek ingericht, ga dan voor een prachtige gedetailleerde trap.

Uitgesproken en excentrisch

We weten allemaal dat woontrends komen en gaan en in de loop der jaren uiteindelijk vaak weer terug zullen komen. Een trend die weer helemaal terug is, is maximalisme en in trappen land komt dat neer op een uitgesproken en excentrische trap. Deze stijl brengt decoratieve accent stukken terug die eind jaren 90 populair waren, samen met felle kleuren en behang.

Wij denken dat het maximalisme in de huidige manieren van gebruik in ons interieur zeker een aanwijzing is naar vervlogen tijden. Ten eerste zijn degenen die een interieur in die stijl hebben vaak mensen die graag accessoires aan hun interieur toevoegen en dat dus ook bij hun trap willen doen.

Wat we dus verwachten voor 2023 op het gebied van trappen is aan de ene kant een moderne en strakke trap, maar aan de andere kant een uitgesproken trap die zijn plek opeist in combinatie met decoratie en accessoires!

Door Interieur