Wat zijn populaire vouwgordijnen?

Vouwgordijnen zijn de afgelopen 20 jaar geëvolueerd en zijn nu verkrijgbaar in een breed scala aan stoffen, kenmerken en functies om aan bijna elke behoefte te voldoen. Vouwgordijnen kunnen worden gebruikt om je interieur te verbeteren, UV-bescherming en isolatie te bieden, en je precies de juiste hoeveelheid privacy en lichtinval te geven die je wil. Tijd om de vouwgordijnen eens onder de loep te nemen om te kijken welke soorten er zijn.

Gordijnen verbeteren een interieur door patroon, kleur, materiaal, etc. daar aan toe te voegen. Gordijnen zijn een van de meest noodzakelijke dingen in je interieur om een esthetisch element toe te voegen aan deuren en ramen en je privacy te geven.

De primaire functie van gordijnen is natuurlijk om licht tegen te houden, en de andere is om een ruimte meer aan te kleden. Met verschillende hoogten, materialen, vormen, prints en kleuren bepalen gordijnen de manier en stijl van een kamer. Je moet functie en stijl zien te combineren; veel gordijnen voor in huis hebben dan ook functionaliteit met een aantrekkelijke esthetiek.

Gemotoriseerde vouwgordijnen

Bijna alle raamdecoratie kan tegenwoordig worden geautomatiseerd met behulp van een breed scala aan motoren met elektronische bediening. Deze zijn ideaal voor moeilijk bereikbare ramen, zoals die in foyers of boven badkuipen. Gemotoriseerde raambekleding voegt ook veiligheid toe aan het huis door gevaarlijke koorden te elimineren en door automatisch te sluiten op een vooraf geselecteerd tijdstip om de privacy in huis te behouden. 

Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar als raamschermen (platte stof die op en neer rolt) of als gordijnen die plooien wanneer het wordt opgerold. Als raamscherm bieden vouwgordijnen uitstekende U.V. bescherming tegen zonlicht en tegelijkertijd behoud van natuurlijk licht zonder in te boeten aan esthetiek. Dekkingsniveaus variëren van transparant tot semi-transparant en van semi-dekkend tot ondoorzichtig. Andere beschikbare opties zijn motorisering en de doorlopende koord lus (gebruikt voor het op tillen van zwaardere rolgordijnen). 

Geweven vouwgordijnen

Geweven vouwgordijnen zijn gemaakt van geselecteerde houtsoorten, riet, bamboe of zelfs grassen. Elke tint is uniek en ontworpen met gebruik van de natuurlijke materialen. Ook geweven vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende dekkingsopties, variërend van semi-transparant tot verduisterend. Open geweven vouwgordijnen zorgen voor meer lichtinval en zicht naar buiten. Vouwgordijnen die strak geweven zijn, hebben de neiging om de lichtoverdracht te beperken en het zicht naar buiten te beperken. Totale privacy en verduistering van de ruimte kan worden bereikt door een voeringen die aan de kap is bevestigd.