Hoe richt ik mijn huis goedkoop en leuk in?

Je huis inrichten kan best duur uitvallen. Zeker wanneer je voor het eerst een huis hebt gekocht, blijft er nog maar weinig geld over om het huis in te richten. En als je een huis huurt, weet je dan weer niet hoelang je er zal kunnen blijven wonen. In dat geval is het ook zonde om grote kosten te maken. In dit artikel delen we tips om je huis goedkoop maar leuk in te richten. Lees mee en laat je inspireren!

Hoe richt ik mijn huis goedkoop en leuk in?

1. Tweedehands meubels

Je hoeft echt geen nieuwe meubels te kopen om een mooi interieur te creëren. In tweedehandswinkels vind je dikwijls nog mooie en kwalitatieve meubels voor weinig geld. Zijn de tweedehands meubels niet volledig jouw ding? Een likje verf of een paar leuke accessoires kunnen wonderen doen, waardoor het ‘oude’ meubel een compleet nieuwe look krijgt. 

Tweedehands meubels zien er trouwens ook authentiek en gezellig uit, wat nieuwe meubels dikwijls niet hebben. Nog een extra reden dus om eens te gaan rondneuzen in de tweedehandswinkel of op de plaatselijke rommelmarkt!

zo richt ik mijn huis goedkoop en leuk in

2. Goedkope muurdecoratie

Kunst aan de muur is dikwijls erg duur. Gelukkig kan je ook op een relatief goedkope manier je muren een nieuwe look geven. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijke fotomuur met mooie lijstjes of een muursticker met een inspirerende quote. Washi tape is ook altijd leuk! Met deze goedkope tape kan je de leukste muurcreaties maken. Doordat de tape in tal van kleuren en prints verkrijgbaar is, kan je jouw creativiteit helemaal loslaten.

3. Een leuk vloerkleed

Heb je geen budget voor een nieuwe vloer of vind je de vloer in jouw huurhuis niet mooi? Fleur je saaie vloer dan op met een leuk vloerkleed. Hiermee zal je vloer (en woonkamer) er direct een stuk gezelliger uitzien. Je kunt voor een standaard rechthoekig vloerkleed kiezen, maar een rond vloerkleed biedt ook heel wat voordelen. Vooral wanneer je van een speels interieur houdt, is een rond tapijt een uitstekende keuze. 

4. Sierkussens op de bank

Naast een leuk vloerkleed kan je ook een paar mooie kussens aanschaffen voor op de bank. Zeker wanneer je geen budget hebt voor een nieuwe bank, kan je de zithoek alsnog opfleuren met een paar nieuwe kussens. In het voorjaar kan je voor lichte kleuren gaan en in het najaar voor wat donkerdere kleuren. Door de kussens ieder seizoen te wisselen, geef je jouw interieur telkens een mini make-over zonder veel geld kwijt te zijn. Ideaal, toch?

je huis goedkoop en leuk inrichten

5. Groen, groen en nog eens groen

Tenslotte kan je jouw huis goedkoop en leuk inrichten door veel bloemen en planten neer te zetten. Deze kleurrijke en vrolijke sfeermakers zijn niet duur en geven je interieur een frisse look. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je ze voldoende water geeft want anders zullen ze doodgaan en moet je weer nieuwe kopen, wat je uiteindelijk nog meer kost. 

Je leest het: je huis goedkoop en leuk inrichten is niet zo moeilijk. Met tweedehands meubels, goedkope muurdecoratie en leuke accessoires kom je al een heel eind!