neo-etnische-trends

Door de jaren heen hebben fabrikanten van meubels, interieurmagazines en vele decor experts tijdens beurzen, interviews en stylingen de toekomst van woontrends door de jaren heen bepaald. Dat geldt ook weer voor winter 2022 en dus keken we naar experts als woonwinkel Join om de nieuwste trends op het gebied van woontrends voor winter 2022 te bekijken.

We stelden daarop een lijst samen met interieurtrends voor de herfst, geïnspireerd door vele design blogs, tijdschriften, experts als Join en interieurstylisten om het werk gemakkelijk te maken. Bruine tinten, open haarden en knusse dekens. Dit artikel helpt je om van je woonkamer een stijlvolle, comfortabele plek te maken die de ultieme herfst- en winter vibes heeft.

Neo-etnische stijl

Geïnspireerd door de iconische Scandinavische patronen, is de neo-etnische stijl een uitstekend alternatief als je niet zo van klassiek of modern houdt. Deze herfst-/winter trend van 2022 zet de toon voor een meer bohemian look, met meer minimalistische meubel- en verlichting design stukken.

De verlichting van je woonkamer

Wat je anderen ook hebt horen zeggen, het is waar: verlichting maakt een enorm verschil. Kroonluchters zijn altijd een geweldige manier om een ​​statement te maken. Verlichting is zoveel meer geworden dan een taakgerichte noodzaak en kan nu het belangrijkste kunstwerk zijn in jouw woon interieur project. Zorg altijd voor verlichting met verschillende functies, zo is er behoefte aan praktisch licht voor het uitvoeren van taken en sfeerlicht voor de knusse avonden.

Maak ruimte voor de natuur

Je huis verfraaien met charismatische natuurelementen is altijd een goed idee. Deze voegen een extra flair toe en brengen je interieur dichter bij de natuur. Er is deze winter een focus op het naar binnen halen van de natuur met bijvoorbeeld stukken gemaakt van kristal en hout, om op die manier de natuur in ons interieur te brengen. De behoefte aan warme kleuren lijkt groter dan ooit, met roestbruin, warm groen en ‘oud’ bruin op het menu. Je interieur comfortabel en uitnodigend maken is precies wat je nodig hebt in 2022. Een andere belangrijke factor die dit seizoen perfect past bij de aardetinten, is warm, natuurlijk textiel geïnspireerd op wereldwijde invloeden. 

Franse invloed

Zorg deze winter voor de antieke verfijnde Franse look. Dit is een herfst-/wintertrend die nooit uit de mode zal raken, een aantal klassieke kenmerken overheersend, of het nu gaat om meubeldesign of architectuur, vermengd met de hedendaagse designtrends. Stijlvol gaat nooit uit de mode!

Door Interieur