Op deze manier richt jij het bedrijf in!

Je hebt een eigen onderneming. In veel gevallen betekent dat dat je een fysieke plek hebt waar de werkzaamheden worden uitgevoerd en waar de goederen bewaard worden. Het is daarbij wel zo fijn dat alles zo goed mogelijk ingericht is, zowel in het magazijn als op de werkplaats. Dit kan een lastige klus zijn, dus daarom lees je in dit blog over een aantal tips die goed van pas zullen komen!

Het magazijn

Met een goede magazijn inrichting zorg je ervoor dat het werk efficiënt verloopt. Dit bereik je door ervoor te zorgen dat de benodigde producten zo snel mogelijk gevonden kunnen worden. Schaf dus kasten aan waar de producten in bewaard kunnen worden. Belangrijk is dat je de ruimte zo slim mogelijk benut. Maak de gangpaden dus zo smal mogelijk, zodat er meer in het magazijn past. Let er wel op dat je de producten op de juiste manier bewaard. Voedingsstoffen moeten bijvoorbeeld op een andere manier bewaard worden dan kleding. Ook is het belangrijk om de paden te nummeren, zodat de medewerkers weten waar ze welk product kunnen vinden. Zorg er tot slot voor dat je iemand in dienst neemt die ervoor zorgt dat het magazijn altijd netjes opgeruimd wordt en ervoor zorgt dat de plek geordend blijft. Vooral met een groot magazijn waar zich veel goederen bevinden, is het van belang dat alles op de juiste plek staat om geen tijd te verliezen en efficiënt te werk te gaan.

De werkplaats

werkplaats inrichting

Natuurlijk is het ook belangrijk om aan de werkplaats inrichting te denken. Volgens de wet zijn er allereerst een aantal regels waar je als bedrijf aan moet voldoen. Zo moet je zorgen voor voldoende daglicht en ventilatie. Natuurlijk hangen de regels die voor jouw bedrijf gelden af van de werkzaamheden die verricht worden en de risico’s van het werk. Los van de wet is het op de werkplek fijn dat er genoeg orde is. Zorg dus voor genoeg kasten en andere soorten opbergplekken voor de spullen die nodig zijn om de werkzaamheden te verrichten. Indien er producten getild moeten worden om het werk goed te verrichten, is het belangrijk dat deze op heuphoogte geplaatst worden. Als je deze te hoog of te laag plaatst, loop je het risico dat de werknemers lichamelijke klachten krijgen doordat ze niet goed tillen. Maak het jouw werknemers daarom zo makkelijk mogelijk!

Met deze tips kun je al flink vooruit! Wil je gelijk gaan winkelen om producten aan te schaffen voor het magazijn en/of de werkplaats? Neem dan een kijkje op de site van Ghala!