Spinnen buiten houden: 5 natuurlijke manieren

In het najaar is het niet alleen een stuk kouder voor ons, maar ook voor dieren. Dat kan je waarschijnlijk wel merken aan de spinnen in huis. De kans is groot dat je inmiddels al een grote spin uit het bad hebt mogen vissen. Deze beestjes zoeken immers een knus plekje in huis, maar niet iedereen wordt hier even vrolijk van. Hou jij ze ook liever op afstand? In dit artikel delen we vijf natuurlijke manieren om spinnen buiten te houden.

1. Spinnen buiten houden: sterke geuren

Spinnen houden niet van sterke geuren zoals eucalyptus en pepermunt. Daarom is het een goed idee om bijvoorbeeld wat pepermuntolie te mengen met water en dit in een plantenspuit te gieten. Hiermee kan je vervolgens spuiten op de openingen en plinten in huis. Een muntplantje op bijvoorbeeld de vensterbank buiten kan ook helpen om spinnen weg te houden.

Ook azijn is een uitstekend middel om spinnen op afstand te houden. Ga op dezelfde manier te werk als bij de pepermuntolie. Meng azijn met water, giet dit in een plantenspuit en spray ermee over de plinten en openingen in huis.

Heb je citroenen, sinaasappels of andere citrusvruchten in huis? Top, want ook hier zijn spinnen niet gek op. Maak een smoothie en gebruik de schillen van het fruit om de buitenkant van je ramen en deuren mee in te smeren. De geur blijft makkelijk 24 uur hangen en houdt de spinnen op afstand.

Spinnen buiten houden 5 natuurlijke manieren

2. Laat geen kruimels liggen

Kruimels trekken insecten aan, en spinnen zijn dol op insecten. Zorg er dus voor dat je alle kruimels en andere viezigheid opruimt en dat er geen restjes blijven rondslingeren. Ook stofwebben verwijder je best direct want die kunnen eitjes bevatten waardoor er binnenkort nog meer spinnen in huis zitten.

3. Controleer de knusse hoekjes

Spinnen houden ervan om zich te verstoppen in kleine hoekjes en gaatjes. Controleer daarom regelmatig deze plekken en ga er eens door met de stofzuiger en bezem. Probeer ook zoveel mogelijk gaatjes en kiertjes dicht te stoppen om spinnen buiten te houden. Door deze gaatjes en kiertjes te dichten, hou je bovendien de warmte binnen en dat is vandaag de dag alleen maar handig meegenomen met de stijgende energieprijzen. 

4. Let op met licht

Tijdens donkere dagen gebeurt het wel eens dat we de buitenlichten van het terras of de tuin langer laten branden. Dat doe je beter niet, aangezien spinnen niet van licht houden en dan op zoek gaan naar een donker plekje in huis. 

5 natuurlijke manieren om Spinnen buiten te houden

5. Schaf een kat aan

Tenslotte is het misschien wel een leuk idee om een kat aan te schaffen. Dit huisdier is niet alleen gezellig, maar is ook dol op spinnen. Twee vliegen in één klap dus! Natuurlijk moet je wel van katten houden en er de nodige tijd voor hebben. Het is niet de bedoeling dat je alleen een kat neemt om de spinnen in huis te vangen.

Zo, dit zijn vijf natuurlijke manieren om spinnen buiten te houden. Mochten deze tips niet helpen, dan kan je eventueel een spinnenvanger kopen. Hiermee kan je op een diervriendelijke manier spinnen en andere insecten uit je huis verwijderen. Veel succes!

Spinnenvanger
Spinnenvanger
Ongediertevanger spinnen
Ongediertevanger spinnen
MikaMax Spinnenvanger
MikaMax Spinnenvanger