Drie tips voor het uitkiezen van een nieuwe leren bank

Je koopt niet elk jaar een nieuwe bank, omdat dit nogal een uitgave is. Leren banken zijn vaak nog iets duurder en hebben iets meer onderhoud nodig dan bankstellen gemaakt van een ander materiaal. Hieronder geven we je dan ook wat tips als je een bank van leer gaat aanschaffen. Alvast veel plezier gewenst met je aankomende leren bank!

Verschillende soorten leer

Gladleer is over het algemeen een goed type leer voor een bankstel. Van alle soorten leer is glad leer namelijk het minst bewerkt en daardoor het sterkst en minst kwetsbaar. Het is echter wel iets duurder dan bijvoorbeeld gebonden leer. Gebonden leer gaat echter sneller kapot. Het is dan ook handig om een bank van glad leer aan te schaffen als je op zoek bent naar een leren bank die lang mee moet gaan.

Hoe kun je een leren bank het beste onderhouden?

Als je eenmaal een leren bank hebt dan is  het belangrijk om te weten hoe je die het beste kunt onderhouden. Je kunt een leren bankstel afstoffen met een vochtig doekje. Je kunt echter ook een stofzuiger gebruiken, maar let dan wel op dat je dit doet met een zacht borsteltje op het mondstuk van ie stofzuiger.

Schoonmaken met zeep

Zeep kun je ook gebruiken om de leren bank schoon te maken, maar hierbij moet je wel letten op wat voor leersoort je hebt. Indien je namelijk de verkeerde zeep gebruikt dan kun je de bank beschadigen. Voor het onderhoud is het verder van belang regelmatig het leer te behandelen met een onderhoudsmiddel. Doe dit zo’n vier keer per jaar!

Enorm aanbod van leren banken

Tegenwoordig is er een enorm aanbod in leren banken. Deze kun je zowel online als in een winkel aanschaffen. Het voordeel van deze in een winkel te kopen is uiteraard dat je er dan in kan proefzitten. Je kunt daarnaast de bank met eigen ogen zien, terwijl op een foto het bankstel kan afwijken van de werkelijkheid.

Online zie je het totale aanbod

Het voordeel van online een bank kopen is dat je een grotere keuze hebt omdat men op een website alle banken tentoon kan stellen die men in voorraad heeft. In de winkel is vaak maar beperkt ruimte. Daarom zie je in de winkel vaak slechts een selectie van de showmodellen en moet je voor de hele voorraad ter plekke de catalogus bekijken.