Een extra huis in het buitenland kopen: het overwegen waard?

Voor veel mensen is het kopen van een huis in het buitenland een droom die uitkomt. Je kunt er lekker tussenuit gaan, zonder dat je kosten hebt van het huren van vakantiehuizen. Daarnaast kun je het huis verhuren wanneer je zelf niet op vakantie bent, wat zorgt voor extra inkomsten.

huis kopen in het buitenland

Maar zitten er alleen maar voordelen aan het kopen van een extra huis in het buitenland? In dit artikel worden voordelen van het aankopen van een extra woning benoemd, maar ook zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van zo’n woning.

Als investering

Als investering kan een extra huis in het buitenland verstandig zijn. Dit is ook gelijk een groot voordeel van de aankoop van een extra woning het buitenland. Naar verwachting zal er overwaarde ontstaan, dus bij verkoop maak je dan winst.

Ook het verhuren van de woning levert extra geld op, maar dit is niet alleen winst, want je moet ook kosten voor verhuur betalen zoals schoonmaakkosten.

Zelf op vakantie

Een ander groot voordeel van een extra huis in het buitenland is dat je in principe altijd op vakantie kan gaan. Je kunt in sommige gevallen dezelfde dag nog de auto pakken en gaan! Wanneer je het huis verhuurd moet je dat wel plannen, maar toch. Voor veel mensen is dit dan ook een voordeel van het kopen van een tweede huis in het buitenland.

Valkuilen bij het kopen van een extra huis in het buitenland

Er zijn niet alleen voordelen bij het kopen van een woning in het buitenland. Hier zijn ook twee zaken waar je op moet letten wil je de aankoop van een extra huis in het buitenland tot een succes maken:

1) Allereerst raken de meeste vakantiegangers ter plekke geïnteresseerd in een extra woning. De meeste mensen gaan in de zomer op vakantie, wat ervoor zorgt dat de vraag dan ook het hoogst is en de prijzen daarmee ook. Je kunt vaak beter wachten tot het laagseizoen wanneer je echt serieuze interesse hebt. Kijk dan ook gelijk of de woning te koop staat bij meerdere makelaars. In het buitenland kan dit soms het geval zijn en verschillen de prijzen van het huis onderling.

2) Wanneer je een woning gevonden hebt, vergeet dan niet te controleren of er nog facturen openstaan. Het is natuurlijk erg vervelend als je dit pas achteraf weet en dus opdraait voor de kosten! Mocht je de woning willen verhuren, dan is het ook belangrijk om te weten of dit wel mag. Controleer dit dus wanneer je de woning wilt verhuren voor extra inkomsten.

Ben je nog steeds overtuigd dat je een extra huis in het buitenland wil kopen? Tegenwoordig is het makkelijker dan ooit om online te onderzoeken welk vakantiehuis bij jou zijn passen. Er zijn talloze aanbieders met verschillende opties in de verkoop, bijvoorbeeld Primavillas.