Hoogpolig vloerkleed schoonmaken: zo doe je dat!

Een hoogpolig vloerkleed geeft je interieur een luxe uitstraling en voelt lekker warm aan je voeten. Bovendien heb je ontzettend veel keuze wat betreft de kleuren en formaten. Kortom: een hoogpolig tapijt is onmisbaar in huis! Net zoals andere items in huis, moet je een hoogpolig vloerkleed schoonmaken. In deze blogpost vertellen we hoe je dat het beste doet. Lees snel verder want het schoonmaken is gemakkelijker dan je denkt!

Hoogpolig vloerkleed schoonmaken

1. Hoogpolig vloerkleed stofzuigen

Een hoogpolig tapijt ziet er luxueus en vol uit, maar dat betekent helaas ook dat al het vuil zich makkelijk verzameld in het tapijt en je dit niet goed ziet. Daarom is het belangrijk om je tapijt minstens tweemaal per week te stofzuigen. Ook wanneer het tapijt er op het eerste gezicht schoon uitziet. Maar hé, met een draadloze steelstofzuiger is dit klusje zo gefikst! 

2. Hoogpolig tapijt buiten hangen

Hang je tapijt eens in de zoveel tijd even buiten zodat het goed kan ontluchten. Met een mattenklopper kan je al het vuil goed uitkloppen. Ga wel voorzichtig te werk want je wilt natuurlijk niet dat de kettingdraden van je tapijt kapot gaan.

3. Direct vlekken uit tapijt verwijderen

Heb je per ongeluk geknoeid op je tapijt? Dit kan iedereen overkomen, maar maak het wel direct schoon. Je kunt vlekken uit tapijt verwijderen met water en een schone doek. Let op: wrijf nooit op de vlekken, maar probeer de vlekken weg te deppen. Mocht je de vlek er niet uitkrijgen, dan kan je een beetje schoonmaakmiddel toevoegen aan het water. Controleer wel even of het schoonmaakmiddel geschikt is voor een hoogpolig vloerkleed.

4. Hoogpolig vloerkleed stomen

Wil je jouw hoogpolig tapijt grondig schoonmaken? Dan kan je het beste stomen. Vul een stoomreiniger met speciale tapijtreiniger en stoom het volledige tapijt. Laat het vloerkleed vervolgens goed drogen vooraleer je er weer op stapt. Heb je geen stoomreiniger? Dan kan je er altijd eentje huren bij de bouwmarkt voor een aantal uurtjes!

vloerkleed reinigen

Zo, met deze tips kan je een hoogpolig vloerkleed schoonmaken. Krijg je jouw tapijt niet meer schoon, is het versleten en aan vervanging toe? Dan kan je natuurlijk beter een nieuw hoogpolig vloerkleed kopen. Hieronder hebben we alvast een paar prachtige vloerkleden op een rijtje gezet!

Tapijt Loca
Tapijt Loca is verkrijgbaar in verschillende kleuren
Flycarpets Vloerkleed
Zwart Effen Hoogpolig Tapijt
Zwart effen hoogpolig tapijt
Rond Vloerkleed Licht Roze Hoogpolig
Klik hier als je meer wil weten over dit ronde licht roze hoogpolig vloerkleed
Rond hoogpolig vloerkleed
Alle informatie over dit rond hoogpolig vloerkleed vind je hier
Tapiso Silk Vloerkleed
Tapiso silk vloerkleed
Flycarpets Candy Diamond Vloerkleed
Flycarpets Candy Diamond Vloerkleed
Hoogpolig vloerkleed shaggy
Dit hoogpolig vloerkleed Shaggy is heerlijk voor de wintermaanden
Hoogpolig vloerkleed in terracotta
Alle info over dit hoogpolig vloerkleed in terracotta vind je hier