Heb jij al een pannenkoekplant in je interieur?

Heb jij al een pannenkoekplant in je interieur? Nee? Dan is de kans groot dat je er na het lezen van dit artikel eentje in huis zal halen! De pannenkoekplant, beter bekend als Pilea Peperomioides, is inmiddels een van de populairste kamerplanten. Wij begrijpen dat heel goed, want stiekem is het ook een van onze lievelingsplanten. Hieronder vertellen we meer over het verzorgen van een pannenkoekplant en waarom hij zo leuk is!

Hoe onderhoud je een pannenkoekplant?

De Pilea Peperomioides is een gemakkelijke kamerplant die zelfs mensen zonder groene vingers goed kunnen verzorgen. Ja, dus ook jij! Hoeveel licht heeft een pannenkoekplant nodig? De beste plek voor een pannenkoekplant is een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Als je de plant één keer per week water geeft, is dat zeker voldoende. Zo zorg je ervoor dat de grond niet uitdroogt maar ook niet te nat wordt. Mocht je een keer vergeten om water te geven, dan is dat geen probleem. De pannenkoekplant kan gerust tegen een stootje en zal niet meteen doodgaan.

Wil je jouw plant in de zomer wat sneller laten groeien? Geef hem dan iedere maand een beetje vloeibare plantenvoeding. Vergeet ook niet om je plant over te potten als zijn huidige pot te klein wordt. Hij moet immers ruimte genoeg hebben om te kunnen groeien.

Is een pannenkoekplant giftig voor huisdieren? 

Deze plant is niet giftig voor huisdieren. Plantenliefhebbers met honden of katten kunnen dus zorgeloos een pannenkoekplant in huis halen. Als je viervoeter nieuwsgierig aan je favoriete plant snuffelt, hoef je je geen zorgen te maken. Ook de Maranta plant, orchidee, graslelie, Areca palm en Crassula ovata zijn overigens veilige planten voor huisdieren.

Kan je een pannenkoekplant stekken?

Vind je het leuk om te beginnen met het stekken van planten? Dan heb je veel plezier aan een pannenkoekplant. Deze plant is immers heel gemakkelijk om te stekken. Als je hem goed verzorgt en veel aandacht geeft, dan groeien er vanzelf kleine stekjes aan of naast de plant. 

Waar komt de naam vandaan?

Tenslotte willen we even stilstaan bij de naam van deze plant. Hoe origineel is deze naam wel niet?! Leuk om te weten is dat de plant in het Engels de Chinese money plant wordt genoemd. Dit verwijst naar de afkomst van de plant (China) en de ronde blaadjes die wel een beetje op geldmunten lijken. Als je een Pilea Peperomioides in huis haalt, dan heb je dus wel een heel origineel exemplaar te pakken!

Hier kan je een mooie pannenkoekplant kopen!

Pannenkoekenplant
Pannenkoekenplant kopen? Klik hier!
We Love Plants Pannenkoek Plant
We Love Plants Pannenkoek Plant
Hellogreen Kamerplant Pannenkoekenplant XL
Hellogreen Kamerplant Pannenkoekenplant XL
We Love Plants - Kokodama Pilea Peperomioides
We Love Plants Kokodama Pilea Peperomioides