Hoe je een fijn werkklimaat creëert in je thuiskantoor of studentenkamer

Thuis studeren of -werken is niet altijd even eenvoudig. Je bent misschien snel afgeleid, voelt je niet comfortabel of hebt het gevoel dat je niet genoeg ruimte hebt. Wil jij een fijner werkklimaat creëren in je thuiskantoor of studentenkamer? Wij geven je wat tips.

werkklimaat

Creëer letterlijk een fijn klimaat

Het is belangrijk dat het in je werkruimte niet te warm of te koud is. In de zomer kan dit betekenen dat je ’s morgens vroeg alle ramen tegenover elkaar open wilt zetten en dat je een ventilator bij je bureau hebt. Een airco werkt ook goed, maar kost wel meer energie. Mocht je dit overwegen, dan is het verstandig eerst energieleveranciers te vergelijken. In de winter zet je de thermostaat beter niet te hoog. Dit kan je ruimte droog maken en als het warm is, is het ook lastiger om je te concentreren. Beter is het om dan een extra trui aan te trekken. Heb je in de winter of zomer toch last van droge lucht binnenshuis? Een luchtbevochtiger zal dit probleem verhelpen.

Een opgeruimde ruimte doet wonderen

In een opgeruimde kamer is het gemakkelijker om je te concentreren. Een opgeruimde uitstraling creëren is echter niet altijd even eenvoudig, zeker niet wanneer je een beperkte ruimte ter beschikking hebt. Hoe maak je het beste gebruik van de ruimte in je studentenkamer of thuiskantoor? Zorg voor voldoende opbergruimte en een goed bureau met lades. Nieuwe meubels kopen is een investering en het is verstandig je inboedelverzekering te vergelijken bij Pricewise als je overweegt je hele thuiskantoor of studentenkamer te renoveren, maar het is het waard. Ook belangrijk: kies voor een lichte kleur behang om de ruimte optisch groter te maken. Tot slot geven licht gekleurde meubels de kamer een ruimtelijk gevoel.

Voldoende plantjes

De kleur groen heeft een rustgevende werking op ons en plantjes brengen wat leven in de brouwerij zonder ons af te leiden. Reden genoeg om voldoende planten in je thuiskantoor of studentenkamer te plaatsen. Heb je een beperkte ruimte ter beschikking? Hangplantjes zijn dan ideaal.

Betrouwbaar internet

Goed internet is belangrijk. Niemand kan zich concentreren als webpagina’s er heel lang over doen om te laden. Zorg voor een goede internetverbinding en zet je router op een strategische plek, bijvoorbeeld op je boekenkast.

Goede bureaustoel

Een goede bureaustoel is onmisbaar, vooral als je voor een langere tijd achter je bureau moet zitten. Kies voor een stoel waarbij de rugleuning, het zitvlak en de armleuningen verstelbaar zijn. Dit voorkomt nek-, schouder-, en rugklachten.