Wat je moet weten voordat je nieuwe vloertegels aanschaft

Tegelvloeren zijn populair vanwege de lange levensduur en de ruime keuze aan vormen en stijlen. De juiste tegel vinden kan in het begin moeilijk zijn, maar met een beetje moeite kun je de ideale vloertegels vinden voor jouw persoonlijke behoeften.

Er zijn veel verschillende soorten vloertegels op de markt

En het is onmogelijk voor een huiseigenaar om ze allemaal te bekijken voor hij een definitieve beslissing neemt. Dus, hoe kun je als huiseigenaar de juiste tegels kiezen zonder al te veel tijd en moeite te verspillen? We leggen kort uit waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van vloertegels, zodat je de best mogelijke beslissing kunt nemen.

Zorg voor een definitief budget.

De kosten van vloertegels lopen uiteen omdat ze zowel in goedkope als in dure alternatieven verkrijgbaar zijn. Daardoor is het van belang je budget te schatten en de gemiddelde prijs per vierkante meter voor de uit te kiezen tegels te weten.

Zorg dat je voor je koopt de voor- en nadelen van tegelvloeren begrijpt

Om zeker te zijn dat het de juiste keuze voor je huis is. 

Porseleinen tegels zijn bijvoorbeeld waterdicht, maar keramische tegels zijn poreus, wat een factor is om rekening mee te houden bij de keuze tussen de twee. Beide zijn bestand tegen barsten en afschilferen. Beide tegels zijn vlekbestendig, slipvast, krasvast en deukbestendig.

Gemakkelijk schoon te maken: vloertegels zijn net als andere gladde vloerafwerkingen, heel gemakkelijk schoon te maken. De vloeren kunnen gemakkelijk geveegd worden, en gemorste vloeistoffen kunnen opgeveegd worden zonder een vlek achter te laten. Om tegelvloeren uitzonderlijk schoon te houden, dweil je ze met een licht schoonmaakmiddel.

Nadelen van vloertegels

Tegels op maat krijgen en plaatsen is een moeilijke procedure die nauwkeurigheid vereist om een perfecte plaatsing te garanderen. Nadat de tegels gesneden zijn, moet voegsel aangebracht worden om ze op hun plaats te houden. Aandacht is vereist voor het voegsel: voegen kunnen vlekkerig worden als na het leggen van tegels geen voegmiddel wordt gebruikt.