Welke planten zijn niet giftig voor huisdieren en kinderen?

Planten brengen een stukje natuur in je interieur. Ze zien er leuk uit, creëren een gezellige sfeer en ze zuiveren ook nog eens de lucht. Echter moet je op voorhand genoeg research doen want sommige planten zijn giftig voor huisdieren en kinderen. Mochten ze op de bladeren van deze planten sabbelen, dan kunnen ze hier flink ziek van worden. Om schade te voorkomen, zetten we een aantal planten op een rijtje die niet giftig zijn voor huisdieren en kinderen. Na het lezen van dit artikel kan je deze planten dus met een gerust hart in huis halen!

Deze planten zijn niet giftig

1. Bananenplant 

Met een bananenplant haal je een prachtige kamerplant in huis. En het leuke nieuws is: deze plant is niet schadelijk voor kinderen en huisdieren, dus je kunt hem met een gerust hart in je woonkamer zetten. Geef hem regelmatig water en zet hem op een zonnige plek zodat hij alle kansen krijgt om mooi te bloeien.

2. Parlor Palm

De Parlor Palm is de ideale keuze voor een druk gezin met kinderen, huisdieren en werkende ouders. Deze palm groeit langzaam en heeft weinig water nodig. Je geeft hem het beste een plekje met weinig direct zonlicht. Ook deze kamerplant is niet giftig voor kinderen en katten, wat je een heleboel stress bespaart.

deze planten zijn niet giftig voor huisdieren

3. De graslelie

De graslelie is al jaren populair en vandaag de dag zien we hem nog steeds in vele huiskamers terug. Dit is niet zo vreemd, want naast dat de graslelie er superleuk uitziet, is het ook nog een luchtzuiverende plant. Hier vind je nog meer tips om je woning gezonder te maken.

Daarnaast is de graslelie één van de gemakkelijkste kamerplanten om te onderhouden, dus je hebt er geen groene vingers voor nodig. En wat natuurlijk ook mooi is meegenomen: de graslelie is niet giftig voor huisdieren en kinderen. 

deze planten zijn niet giftig voor kinderen

4. De krulvaren

De krulvaren, ook wel green lady genoemd, is één van de mooiste krulvarens voor in huis. Deze plant fleurt iedere ruimte op en heeft een prachtige, heldere kleur. Bovendien hoeven ouders met kinderen en huisdieren niet bang te zijn, want de krulvaren is niet giftig.

deze planten zijn niet giftig voor huisdieren en kinderen

5. De orchidee

Tenslotte mag de orchidee niet in dit lijstje ontbreken. Vroeger zag je deze kamerplant vooral bij je grootouders in huis, maar tegenwoordig is deze plant ook bij de jongere mensen trendy. En ja hoor, de orchidee is ook veilig voor rondrennende kinderen en huisdieren. Daar zijn we blij mee!

Welke planten zijn niet giftig voor huisdieren