Het balkon aanpakken

balkon aanpakken

Een balkon kan saai en oninspirerend zijn, maar dat betekent niet dat je geen actie kunt ondernemen! Je kunt op diverse manieren je balkon omtoveren tot een lekkere plek om te relaxen. Hier vind je diverse tips om alvast een begin te maken.

Een natuurlijke uitstraling

Je kunt je grauwe balkon meer leven geven door diverse planten te plaatsen die het geheel weer wat doen opleven. Je kunt aan de muur leuke planten ophangen, maar ook aan de reling. Kies daarbij geschikte planten die ook de winter kunnen overleven en wat langer zonder water kunnen. Alternatief kan je ook wat extra groen toevoegen door een kunstgrasmat te leggen op de grond. Deze zijn vocht- en schimmelbestendig, waardoor je ze makkelijk ook kunt laten liggen tijdens de regenachtige dagen.

Meubels

Om lekker te kunnen relaxen op het balkon heb je natuurlijk de juiste meubels nodig. Denk hierbij aan een compact bankje die ook inklapbaar is, of haal een houten/kunststof set van een tafel en stoelen die makkelijk op je balkon passen. Hierdoor krijgt het balkon al meer sfeer. Houd daarbij wel rekening dat je met name houten meubels regelmatig dient te onderhouden en moet voorzien van een beschermlaag tegen schimmel en verkleuringen. Ook andere meubels als een poef of zitzak kunnen al wat meer gezelligheid brengen.

Een mooie vloer

Je kunt de vloer op het balkon aanpakken op diverse manieren. Je kunt vlonders op maat maken om zo een stijlvol geheel te maken of zelfs prachtige, stijlvolle stenen. De mogelijkheden zijn hier eindeloos, kies voor iets wat bij jouw smaak en stijl past. Wil je graag een veilige en duurzame ondergrond, kies dan voor een plaat betonplex anti slip. Deze platen heb je in diverse diktes en kleuren. Dankzij de speciale coating heb je een ondergrond die goed bestemd is tegen slechtere weersomstandigheden. Bekijk het assortiment van houthandel online om iets voor jouw balkon te vinden.

Accessoires

Om het balkon op te laten leven kan je allerlei leuke accessoires ophangen en plaatsen om het gezelliger te maken. Je kunt daarbij aan lantaarns die je op een tafel plaatst, een kleine stijlvolle barbecue tijdens de zomers of wellicht verlichting in een stijlvol jasje welke je ergens in een hoek plaatst. Laat je inspireren door de laatste trends voor je balkon.