Hoe kies ik de beste bank?

Een bank is een meubelstuk wat je niet zomaar meteen zult kopen. Het is vaak de eyecatcher van de ruimte, zorg dus dat je een bank kiest die ideaal aansluit bij de ruimte en de grootte van het gezin, hier vind je enkele tips bij de zoektocht.

bank kiezen

Kies de juiste grootte

Bij de keuze voor een nieuwe bank kijk je eerst naar welk formaat het beste past in de ruimte. Een hoekbank past bijvoorbeeld zeer goed in de grotere ruimtes waar met name geleefd wordt door gezinnen. Maar het kan natuurlijk ook fijn zijn om genoeg ruimte te hebben voor familie en vrienden. Soms moet je wat creatiever zijn als de ruimte kleiner is of de indeling een grotere bank niet toelaat. Dan kan je juist weer kiezen voor een rechte bank, eventueel aangevuld met een fauteuil of hocker. Doe inspiratie op voor jouw woonkamer bij bankstyle.nl.

Ga voor een opvallende kleur

Je kunt de bank extra laten opvallen door een kleur te kiezen die je niet overal ziet. Dat kan natuurlijk ook een risico zijn, wellicht vindt niet iedereen het bepaald mooi. Kies daarbij voor een bank die helemaal past bij de stijl van het interieur: denk aan een industriële, moderne of landelijke bank. Elke stijl heeft typische kenmerken waardoor de kracht van het interieur versterkt wordt. Ga naar diverse meubelzaken om te kijken welke kleuren op dit moment hot zijn en wat bij jou past.

Materialen en onderhoud

Wanneer je gaat kijken voor een bank kan je ook alvast aan het materiaal denken waar de bank van is gemaakt. Zo zijn banken gemaakt van bijvoorbeeld stof/suede erg karakteristiek, maar tegelijkertijd erg gevoelig voor vlekken. In een druk gezin met huisdieren dus niet altijd de beste keuze. Bij een leren bank heb je hier veel minder last van en kan er op geleefd worden. Maar dit type bank heeft juist regelmatig onderhoud nodig om het leer soepel te houden en lelijke scheuren te voorkomen. Laat je door een verkoper informeren wat de voor- en nadelen zijn per materiaal om zo tot een keuze te komen.