houten jaloezien

Thuis is de plek waar je lekker jezelf kunt zijn en tot rust kunt komen. Na een dag werken is het dan ook heerlijk als je kunt neerploffen in een stoel of op de bank, in een gezellige en sfeervolle woonkamer. De sfeer in de kamer heeft veel te maken met de keuze voor meubilair, kleurenkeuze en zeker ook met het soort raambekleding in huis. Steeds meer huiseigenaren kiezen voor het plaatsen van houten jaloezieen op maat gemaakt door een ervaren professional, om de woning wat meer sfeer en uitstraling te geven. Maar welke typen houten jaloezieen, zijn geschikt voor gebruik in de woonkamer en welk effect hebben verschillende soorten jaloezieën? Doe inspiratie op met onze tips en ideeën en maak van jouw woonkamer een visueel paradijs! Maar eerst iets over de voordelen die houten jaloezieën überhaupt hebben.

De voordelen van houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn niet alleen mooi en stralen klasse uit, maar ook lekker praktisch te gebruiken. Met houten jaloezieen stel je op een snelle en eenvoudige manier de lichtinval in de woonkamer af. Verder zorgen ze ervoor dat het minder tocht in huis en isoleren ze, wat je gaat merken op de energienota. Deze besparing is een ‘gratis’ kadootje dat je er zomaar bij krijgt! Aantrekkelijk aan de houten jaloezie is voorts dat ze zorgen voor extra privacy en dat ze lekker gemakkelijk schoon te houden zijn.

1. Witte jaloezieën van hout

Houten jaloezieen op maat en in  een witte kleur, zijn erg gewild. Niet zo vreemd eigenlijk, omdat witte jaloezieën een rustige uitstraling hebben en in vrijwel elke woonkamer stijl tot hun recht komen. En wit is een tijdloze keuze, waar je jaren mee vooruit kunt!

2. Jaloezieën van grijskleurig hout

Grijs staat modern, eigentijds en is in uiteenlopend tinten verkrijgbaar. Je kunt met grijs een warme, koele of juist een daadkrachtige stijl creëren. Het is maar net wat je wilt. Mooi is ook dat grijze jaloezieën prima combineren met uiteenlopende interieurstijlen. Grijze houten jaloezieën zijn een echte eyecatcher waar je dus alle kanten mee op kunt.

3. Jaloezieen met houtkleur

Houten jaloezieën in een oorspronkelijke houtkleur, dus in een bruine variant, zorgen voor een natuurlijke look in huis. Deze jaloezieën creëren gezelligheid, warmte en zijn met name mooi in ecologische, natuurvriendelijk ontworpen woningen en in boerderijen. Ook in oudere herenhuizen of in knusse vakantiewoningen doen houten jaloezieen het prima.

4. Zwart toont lef en stoerheid

Wil je een stoer en inspirerend interieur dat krachtig overkomt? Dan is zwart de ideale oplossing voor jouw woning. Met zwart laat je zien dat je lef hebt en zorg je voor een stoere en strakke woonkamer, die direct indruk maakt!            

Door Interieur