Inspiratie voor het indelen en inrichten van een kantoor aan huis

Heb jij de mogelijkheid om veel thuis te werken? Of ben je ZZP’er of zelfstandige? Dan zul je je kantoorwerkzaamheden voornamelijk vanuit huis verrichten. Dit is op zich heel handig. Het geeft je vrijheid en daardoor kun je gemakkelijk tussen je werkzaamheden door aandacht besteden aan kinderen of huisdieren. Maar juist dit kan ook een nadeel zijn. Je wordt teveel afgeleid van je eigen werk of het is lastig om je te concentreren. In dat geval kan het inrichten van een eigen kantoor aan huis een goede oplossing zijn.

thuisikantoor inrichten

Deel van de leefruimte of een aparte ruimte?

Bij een kantoor aan huis heb je de keuze tussen een werkruimte in de leefruimte zelf, zoals de keukentafel of een aparte ruimte. Als je geen aparte ruimte in huis over hebt, dan is een werkruimte in de leefruimte soms de enigste mogelijkheid. Maar je loopt wel het risico dat je nauwelijks aan je werkzaamheden toekomt. Je wordt afgeleid door gillende en spelende kinderen om je heen of je ziet andere klussen in huis die gebeuren moeten. Een afgescheiden kantoorruimte is toch wel aan te bevelen. Ook als je geen aparte ruimte hebt, kun je met een beetje verschuiven van meubilair een heel eind komen. Als je bijvoorbeeld een scheidingswand plaats, dan heb je toch een aparte kantoorruimte. Heb je een kamer over, dan is het gemakkelijk. Dan plaats je kantoormeubilair en je kunt je afzonderen.

Lichtinval en lichte kleuren

Het mooiste is het als je kantoorruimte voorzien is van veel ramen. Zo kun je optimaal profiteren van het daglicht. Het is bewezen dat werken bij daglicht veel beter is dan werken onder kunstlicht. Met daglicht voel je je veel langer fris en raak je veel beter geïnspireerd dan als je in een bedompte donkere ruimte zit. Ook de kleuren die je voor je thuiskantoor gebruikt zijn belangrijk. Houd het vooral licht. Je kunt de muren wit of in pastelkleuren schilderen, zodat je altijd een heldere en frisse ruimte hebt. De ruimte oogt ook veel groter als je de kleuren licht houdt.

Kantoormeubilair

Kies vooral sober kantoormeubilair dat niet teveel afleidt en waarmee je comfortabel kunt werken. De stoel is daarbij belangrijk, want daar zit je de hele dag op. Gebruik je geen bureaustoel, dan kun je op Vloerglijders.nl inspiratie opdoen. Hier worden namelijk meubelwielen verkocht. Meubelwielen zijn voor je stoel wel essentieel, want zo ben je veel mobieler. Met de meubelwielen van Vloerglijders.nl voorkom je tevens dat je de vloer beschadigd door het vele schuiven van je stoel.

Houd overzicht

Een opgeruimd thuiskantoor geeft rust en inspiratie. Zorg dus voor niet teveel rommel op je kantoor. Misschien overbodig om te noemen, maar een prullenbakje helpt al veel om rondslingerend rommel te voorkomen. Heb je een drukke agenda? Het kan helpen om aan de wand een groot agenda bord te hangen. Hierop kun je al je afspraken noteren en zal er niet snel een afspraak misgelopen worden.