Veel mogelijkheden en leuke ideeën voor trapbekleding

Leuke ideeën voor trap decoratie

Op het gebied van trapbekleding zijn de mogelijkheden de afgelopen jaren flink groter geworden. Er zijn leuke ideeën voor trap decoratie in overvloed. Ben je op zoek naar bijzondere trapbekleding, dan kun je je hart ophalen aan de bijzondere ideeën voor trap decoratie hieronder.

1. Led-verlichting op de traptreden

Een van de meest leuke ideeën voor trap decoratie is het gebruik van led-verlichting onder de rand van de treden. Ook kun je led lampen plaatsen op het plafond van het trapgat en combineren met bewegingssensoren. Als je dan de trap oploopt, springen de led-lampen achter elkaar aan en creëer je een mooie sfeereffect. Voordelig is natuurlijk ook dat de lampen weer uitspringen als je de trap beklommen of afgedaald bent. Dat bespaart je uiteindelijk op de energierekening. 

2. Kleurrijke tegels of decoraties op de traptreden aanbrengen

Tot de bijzondere ideeën voor trap decoratie behoort zeker het gebruik van kleurrijke tapijttegels, al dan niet met leuke motieven en decoratieve versiersels. Originele ideeën zijn bijvoorbeeld een trap met pianotreden, dus in zwart-wit, of een trap van hout die je beschildert met graffiti. Wil je de trap nog mooier maken, behang dan het complete trapgat met kleurrijk behang of met verrassend motief. 

3. Combineer uiteenlopende materialen met elkaar

Bijzondere trapbekleding kun je creëren door materialen te combineren. Heb je een betonnen trap, wissel deze dan af met houten elementen en/of tapijt.Een metalen trap kun je ook prima opfleuren door afwisselend een trede met houten decoratie, een metalen traptrede en een met led-verlichte trede te maken. Zo wordt een saaie trap ineens een decoratief element in het interieur waarmee je alle kanten op kunt en veel sfeer aanbrengt in de trappengang. 

4. Verras door contrast aan te brengen óf kies voor harmonie van kleuren

Door qua kleurkeuze voor een scherp contrast te gaan, kun je een trappengang prachtig uit de verf laten komen. Kleurencontrast slim gebruiken behoort tot de meest leuke ideeën voor trapbekleding. Zo kun je een donkere trap prachtig eruit laten springen door de muren wit te schilderen, of in en lichte kleur te verven. Andersom kan natuurlijk ook: een lichte trap in een verder donker trappengang – uiteraard wel voorzien van verlichting – is een enorme eyecatcher. Natuurlijk kun je ook voor het harmonieuze kleurenspel gaan door kleuren die bij elkaar passen te gebruiken. Mooi is bijvoorbeeld een combinatie van groen en bruin, grijs en wit of rood en zwart. Laat hierin qua bijzondere ideeën voor trap decoratie je gedachten en fantasie gewoon helemaal de vrije loop. Alles is nagenoeg mogelijk, als jij en (eventueel) jouw partner het maar mooi en aantrekkelijk vinden!