kinderbed

Het juiste bed voor je kind kiezen kan een uitdaging zijn, vooral als je kijkt naar het brede scala aan kinderbedden dat op de markt verkrijgbaar is. Bij het kiezen van een bed voor je kleintje moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals het ontwerp, de veiligheidskenmerken en vooral de prijs.

kinderbed

Juiste vorm en grootte

Als je een kind hebt, dan weet je dat de beste momenten van je kinderen voortkomen uit een goede nachtrust. Om ervoor te zorgen dat jouw kinderen een voldoende aan hun rust toekomen, is het belangrijk dat het bed de juiste vorm en grootte heeft voor het lichaam van je kind en zijn/haar slaapbehoeften. Een kinderbed 90×200 biedt voldoende ruimte aan jouw kind. Wanneer je een dekbed kiest die net wat over de rand heen valt, kan je kind zich hier in rollen en voelt hij/zij zich direct veilig en vertrouwd.

Bodem

Je kind weegt nog niet zoveel als een volwassene en daarom kan de bodem van een kinderbed prima een lattenbodem zijn. Een lattenbodem ventileert goed en is stevig. Kies voor een extra stevige lattenbodem, want kinderen denken nog wel eens dat hun bed een trampoline is en je wilt natuurlijk niet dat de bodem breekt wanneer je kind enthousiast staat te springen. 

Matras

De meeste ouders vinden het moeilijk om het beste matras voor hun kind te kiezen. Het goede nieuws is dat er veel opties beschikbaar zijn, en dat je een comfortabele en veilig matras voor je kind kunt kiezen. De beste tijd om een nieuwe matras te kopen is wanneer het gewicht van je kind rond zijn groeicurve is bereikt. Dit zal helpen bepalen welk type matras hij/zij moet gebruiken. Normaliter is een matras van polyether aan te raden. Zeker weten dat je kind het matras goed vindt liggen? Ga naar de winkel met je kind, leg even wat matrassen neer en test deze uit. Je wilt natuurlijk niet dat je een matras aanschaft die jouw kind vervolgens alsnog niet lekker vindt liggen en zo heb je nog een leuk uitje ook!

Door Interieur