Hoe kies je het juiste bed voor jouw slaapkamer?

Slapen, we houden er allemaal van, toch? Een goede nachtrust is essentieel voor een goed en gezond leven. Het is belangrijk om een ​​bed te kiezen dat past bij jouw lijf en slaap voorkeuren. Het is uiteraard ook belangrijk om een bed te kiezen dat bij de stijl van jouw slaapkamer past. Wat betreft die stijl zit er bijvoorbeeld een behoorlijk verschil tussen een Auping bed en een bed van een concurrerend merk. Tijd dus om te kijken waar je op moet letten bij het kopen van het juiste bed voor in jouw slaapkamer.

juiste bed

Er is zoveel om over na te denken bij het kopen van een nieuw bed, dat het behoorlijk stressvol kan zijn. Bedden zijn vaak het middelpunt van een slaapkamer, omdat ze meestal het grootste meubelstuk zijn dat in een slaapkamer staat. Omdat we een bed dagelijks gebruiken, kunnen we echter niet de verkeerde beslissing bij het kiezen hiervan. Het is niet hetzelfde als een bijzettafeltje aanschaffen.

De eerste stap in het proces van bepalen welk bed bij jouw slaapkamer past is te bepalen of je een hoofdeinde wil. Hoofdeinden bepalen namelijk direct een sfeer. Zo kun je een bedframe kopen dat zich onder het matras verbergt, zodat het hoofdeinde het enige item is dat je van het bed ziet. Je kunt het hoofdeinde ook vrij eenvoudig vervangen als je het interieur van je slaapkamer wilt veranderen! Bedden met hoofdeinde zijn wat luxer en geven de slaapkamer een completere uitstraling. Heb je echter een kleine slaapkamer, dan kan een bed met hoofdeinde te massief aanvoelen.

Platform Bed

Platform bedden zijn geweldig omdat ze geen boxspring nodig hebben. Ze zijn er in verschillende stijlen die makkelijk kunnen passen bij de stijl van jouw slaapkamer. Platform bedden staan meestal erg laag van de grond, dus je zult zogenaamde stootborden moeten kopen als je ruimte nodig hebt voor opslag onder je bed. Vanwege hun uitstraling worden platform bedden vaak geassocieerd met een modern of Scandinavisch design. Dit type bed is vaak gemaakt van hout en afgewerkt in een warme bruine tint.

Hemelbedden

Hemelbedden zijn ideaal voor slaapkamers met hoge plafonds. Hemelbedden hebben vier palen op elke hoek van het bed, verbonden door vier balken. De balken zijn soms kaal gelaten en andere keren worden er transparante gordijnen aan opgehangen, waardoor het bed een enorm luxe uitstraling krijgt. Je hebt het idee alsof je in een luxe hotel slaapt. Let op, dit type bed is echt alleen een optie als je een ruimte slaapkamer hebt, met hoog plafond.

Stapelbedden

Stapelbedden zijn geweldig voor gastenkamers en kinderkamers. Terwijl het traditionele stapelbed werd gebouwd om kinderen samen op een kamer, in twee aparte bedden boven elkaar, te laten slapen, kun je tegenwoordig allerlei soorten stapelbedden vinden!

Hoogslaper

Een hoogslaper is ideaal voor studio’s en kleine ruimtes. Deze is vergelijkbaar met het stapelbed, maar in plaats van een tweede bed op het lagere niveau, heeft het een lege ruimte of een vast bureau eronder. Dit is een geweldige ruimtebesparende oplossing voor jouw slaapkamer of studio.

Je bed of hoofdeinde kan van veel verschillende materialen gemaakt zijn. Hier zijn een paar veelvoorkomende:

IJzeren bedden

Een ijzeren bed is geweldig voor een robuust uitziende slaapkamer. Ze geven een vintage uitstraling zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Zeker in vergelijking met een stoffen hoofdeinde dat de neiging heeft om stof aan te trekken!

Houten bedden

Houten bedden passen eigenlijk in elk type slaapkamer. Dit omdat hout op allerlei verschillende manieren kan worden bewerkt. Van klassiek tot modern kan dus met een houten bed!