Tips om jouw slaapkamer te voorzien van het ultieme slaapcomfort!

Jouw slaapkamer is je heiligdom. Dit is namelijk de ruimte waar je helemaal tot rust kan komen om weer goed voor de dag te komen. Goede nachtrust helpt je om je overdag goed te voelen en extra scherpzinnig te zijn tijdens al je dagelijkse activiteiten. Het is dus ontzettend belangrijk dat je ervoor zorgt dat jouw kamer een ontspannen sfeer heeft. In dit artikel kijken we daarom naar de beste tips om jouw slaapkamer helemaal af te stemmen op jouw welverdiende nachtrust! 

  1. Kies voor comfortabel beddengoed

Naast de comfort van een hoogwaardig matras, is het net zo belangrijk om te kiezen voor het soort beddengoed dat jou met een gerust hart laat slapen. Selecteer extra zachte lakens die het moment dat je ze aanraakt je direct zin geven om te slapen. Je kunt bovendien ook kiezen voor een Kalm verzwaringsdeken, een speciaal verzwaarde deken die je een verborgen gevoel geeft en je volledig klaarmaakt om te gaan slapen. Dit komt namelijk omdat een verzwaringsdeken je kan helpen om futloosheid tegen te gaan in de ochtend, ‘s nachts minder te woelen en je te ontspannen om een lange, diepe slaap tegemoet te gaan. Door een verzwaringsdeken direct op je lichaam te leggen zal de subtiele druk een signaal naar jouw brein sturen die stelt dat het tijd is om te gaan slapen. 

  1. Zorg voor een elegante klamboe

Als je tijdens de winter op zoek bent naar een gezellige slaapkamer en tijdens de zomer geen last wilt hebben van vervelende muggen, dan kies je voor een katoenen klamboe. Een klamboe voorziet je slaapkamer van een geheel nieuwe sfeer en kun je volledig versieren met decoratieve verlichting of een dromenvanger. Zo weet je zeker dat je nachtrust niet verstoord zal worden! 

  1. Kies de juiste verlichting 

Tenslotte willen we je erop wijzen dat slaapkamerverlichting een belangrijke rol speelt bij jouw slaapcomfort. Terwijl fellere lichten je het over het algemeen moeilijker maken om in slaap te vallen, kunnen warmere lichten zoals rood en oranje je juist helpen om te ontspannen. Let ook op het soort verlichting dat je aanschaft. Zo zijn LED-lampen weliswaar energiezuiniger, maar produceren ze meer blauw licht, wat het vermogen van je lichaam verstoort om zich op slaap voor te bereiden. 

Door voor het slapengaan gebruik te maken van dimlicht of rood licht, kan je jouw natuurlijke slaapcyclus beter in stand houden.