Hoe kun je een tuinkamer gezellig inrichten? Drie tips!

Wat is een tuinkamer precies?

Veel mensen verwarren vaak een tuinkamer met een serre. Maar een tuinkamer is zeker niet hetzelfde als een serre. Een serre is een uitbouw die echt aan de woning vastzit. Vaak is er een muur of een gevel voor weggebroken, om de serre als extra woongedeelte aan te kunnen bouwen. Een serre moet als verlengstuk van het hui ook geïsoleerd worden. Bij een tuinkamer zit het anders. Een tuinkamer is net als de serre een afgesloten verblijf, maar staat in bouwkundig opzicht los van het huis. Een tuinkamer is primair bedoeld om de wind buiten te houden, is vaak van glas en niet geïsoleerd. Een overeenkomst tussen een serre en een tuinkamer is dat beide aanbouwruimten uitstekend geventileerd kunnen worden zodat het niet extreem benauwd wordt.

tuinkamer inrichten

Zorg voor een gezellige inrichting van de tuinkamer

Allemaal leuk en aardig. Maar hoe kun je jouw tuinkamer op een slimme manier gezellig inrichten? Zodat jouw tuinkamer echt sfeervol wordt en huiselijke warmte uitstraalt? Er zijn tal van manieren om de charme van de tuinkamer te vergroten. Met onderstaande drie tips ben je al een aardig eind op weg om een tuinkamer te creëren waar het goed toeven is.

1. Zorg voor passende vloerkleden
Zorg ervoor dat je vloerkleden in de tuinkamer legt die passen bij de specifieke sfeer die je wilt gaan creëren. Wil je echt een romantisch plekje maken waar je met jouw partner jullie relatie meer diepgang kunt geven? Kies dan voor een aangename kleur rood, voor paars of roze. Gebruik je de tuinkamer hoofdzakelijk om zakelijke contacten te ontvangen en te vergaderen? Dan doet een rustige, strakke en industriële stijl het beter. Kies dan voor sobere gekleurde vloerkleden die niet te veel afleiden. JE kutn hierbij denken aan lichte kleurvarianten, zoals wit, zachtgrijs, lichtgroen of lichtblauw. Deze kleuren komen professioneel over en stralen betrouwbaarheid uit. En dat is precies wat je wilt uitstralen als het gaat om zakendoen en onderhandelen.

2. Koop comfortabele zitmeubels
Iedereen die een tuinkamer heeft, gebruikt deze vaker of iets minder vaak om lekker te kunnen zitten en tot rut te komen. Om dat te bereiken is het cruciaal dat er een comfortabele zitbank of aangename stoelen van goede kwaliteit in de tuinkamer aanwezig zijn. Niets is er immers vervelender dan niet goed kunnen zitten en uitrusten op een van de mooiste plekken in en rond huis, de tuinkamer?

3. Zorg voor goede zonwering
Qua temperatuur moet het in een tuinkamer natuurlijk goed toeven zijn. Een goed afsluitende zonwering is daarom, ook al ventileert de tuinkamer goed, van groot belang. De zomers in Nederland zin de afgelopen jaren flink warmer geworden. En juist in die periode wil je tot rust kunnen komen in een tuinkamer. En daar lekker een boek kunnen lezen of je iPhone of iPad kunnen gebruiken zonder storende zonnestralen.