nieuwbouw-huis-inrichten

Als je een nieuwbouw huis hebt gekocht, wil je natuurlijk zoveel mogelijk karakter en gezelligheid hierin stoppen. Wil je aan een nieuw pand echter een huiselijke, persoonlijke sfeer toevoegen dan zul je merken dat dat meer inhoudt dan slechts nieuwe meubels kiezen. Lees dan ook snel verder als je op zoek bent naar ideeën over hoe je je nieuwbouw huis kunt inrichten, vooral als het een volledig leeg canvas is zoals veel nieuwbouwwoningen.

Lambrisering

Lambrisering kan een gemakkelijke en effectieve manier zijn om direct textuur toe te voegen aan de blinde muren van een nieuwbouw huis. Kiezen welke stijl van panelen bij een modern huis passen, kan echter lastig zijn. Er zijn namelijk veel verschillende soorten wandpanelen, van toegepast lijstwerk tot lambrisering.

Een ‘nep’ open haard bouwen

Oude huizen hebben vaak een traditionele haard of kachel en schoorsteen, bij een nieuwbouwhuis kan het dan voelen alsof er iets ontbreekt. Tegenwoordig is er echter veel keuze in een ‘nep’ open haard. Deze geven je wel de gezelligheid, maar niet de rommel. Daarnaast brengt een open haard altijd sfeer, iets wat een nieuwbouw woning vaak mist.

Muurschilderingen en muurstickers

Behang heeft een lange weg afgelegd het werd geïntroduceerd. Er zijn een aantal geweldige merken die behang in muurschildering stijl maken, zoals verbluffende aquarel effecten. Je kunt tegenwoordig echter ook kiezen voor verwijderbare muurstickers. Dit is een geweldige manier om met wanddecoratie te spelen op een manier die gemakkelijk te veranderen is. Zo kun je kiezen voor een aantal verwijderbare stickers met safari thema voor de kinderkamer. Als je dan het thema beu bent, kun je makkelijk kiezen voor een nieuwe.

De verlichting in lagen aanbrengen

Als er één ding is dat we hebben geleerd uit de woondecoratie boeken, is het wel hoe belangrijk het is om de kamer correct te verlichten. Met name voor nieuwbouw, die doorgaans wordt geleverd met veel ‘downlights’, is het zo belangrijk om de verlichting in lagen aan te brengen, zodat je zachtere opties hebt voor verschillende sferen. Vul de kamers met allerlei soorten hanglampen, wandlampen, staande lampen en tafellampen, eventueel in combinatie met Philips Hue-lampen, zodat je Google kunt vertellen om ze allemaal in een keer uit te zetten als je gaat slapen, maar ook om de juiste sfeer neer te zetten.

Overspuiten van de keukenkasten

Een van de dingen die je kunt overwegen om aan je keuken te doen om hem unieker te maken, is de kasten opnieuw te spuiten in een gedurfde kleur. Vaak heb je standaard namelijk maar een beperkt aantal opties. Als je die laat kleuren in een wat meer uitgesproken kleur, kan de keuken veel meer karakter krijgen en daardoor gaan leven!

De ramen aankleden

Een van de meest overweldigende beslissingen die je moet nemen als je naar een nieuwbouw huis verhuisd, is hoe je alle kale ramen moet aankleden. Er is namelijk enorm veel raamdecoratie op de markt, allemaal met hun eigen uitstraling. Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om dit aan de buitenkant te doen, met luiken. Deze hebben weer allerlei voordelen, zoals het feit dat ze het huis erg goed koel kunnen houden in de zomer.

Foto rails en kooflijst toevoegen

De meeste mensen zijn dol op traditionele details, zoals de reling en de koof die je in veel oudere huizen aantreft. Tegenwoordig kun je hier ook eigentijdse versies van vinden die in nieuwbouwhuizen worden geïnstalleerd. Met een fotoplank kun je de getoonde kunst aanpassen aan je stemming, en er zijn geen spijkers of strips nodig!

Door Interieur