Tropische woonaccessoires voor een zomers interieur

Hou jij van een zomers interieur? Dan zijn tropische woonaccessoires echt iets voor jou! Wij zijn er in ieder geval gek op in huis. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om uit te kiezen. Om je te inspireren, zetten we hieronder een aantal zomerse woonaccessoires op een rijtje. Kijk mee!

schelpen in je interieur

1. Tropische woonaccessoires: schelpen in je interieur

Als we aan tropische woonaccessoires denken, dan denken we meteen aan schelpen. Deze accessoires zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook nog eens goedkoop want je kunt ze gewoon meenemen vanop het strand. Thuis kan je de schelpen aan de muur hangen, zoals op onderstaand voorbeeld. Of wat ook ontzettend leuk is: een verzameling schelpen in een glazen pot stoppen en op je salontafel zetten. Een zomerse sfeer gegarandeerd!

zomers interieur

2. Zomers interieur: veren

Daarnaast mogen veren niet ontbreken in een zomers interieur. Hoe groter de veren, hoe meer ze de aandacht zullen trekken. Zeker wanneer je ook nog voor een fel kleurtje kiest. In het voorbeeld hieronder kan je goed zien wat we hiermee bedoelen. Als je de veren ook nog in een mooie vaas plaatst, dan kan je meteen genieten van die tropische look in huis.

3. Een schommelstoel of hangmat

Hoe heerlijk is het om te kunnen schommelen in een schommelstoel of hangmat? Wat ons betreft is dit het ultieme gevoel van ontspanning! Wanneer je er binnenshuis geen ruimte voor hebt, dan kan je zo’n schommelstoel of hangmat ook in de tuin plaatsen. In de zomer zal je hier volop van kunnen genieten en het gevoel hebben alsof je op het strand ligt.

woonaccessoires voor een zomers interieur

4. Veel planten

Ook planten mogen zeker niet ontbreken als tropische woonaccessoires voor in huis. Het mooiste resultaat creëer je wanneer je veel kamerplanten in huis haalt, net als in de jungle. Heb je geen groene vingers? Dan kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor botanisch behang, planten posters in leuke lijstjes of kussens met planten erop. Hoe meer groen in huis, hoe beter. Groen zorgt namelijk echt voor een zomerse look in je interieur!

een zomers interieur

5. Riet en rotan in het interieur

Als we tenslotte denken aan een tropische inrichting, dan horen riet en rotan daar ook absoluut bij. Deze materialen zijn op en top zomers. Kijk maar eens naar onderstaand voorbeeld. Hoe mooi ziet dit plaatje er wel niet uit? Wij krijgen er alvast een zomers gevoel van! Er zijn tal van mogelijkheden om riet en rotan in je interieur te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een rieten stoel, bijzettafel of manden om spullen in op te bergen. Wanneer je deze items met planten combineert, dan waan je je meteen op vakantie!

Riet en rotan in het interieur

Lees ook: Jouw woning zomerklaar maken: dit zijn de beste tips!