houten kandelaar

Wellicht zou je bij de keuze van kaarskandelaars niet zo onmiddelijk aan hout denken. Hout en vuur gaan namelijk niet samen, denk je? Toch is deze combinatie perfect mogelijk! De trend naar duurzaamheid, recuperatie van materialen en uitstraling van rust zet zich ook door tot in de houten kaarskandelaars!

Houten kaarskandelaars in een landelijke woning

Hout is nog altijd zeer geliefd in een landelijk interieur. Kies daarom voor je kaarskandelaars hout en laat ze aansluiten bij je houten meubelen en andere accessoires. Ga voor ruw hout en stoere blokvormige houten kaarskandelaars.

Robuuste houten kandelaars in een industrieel pand

Een loft of industriële woning is ideaal om een oude houten kandelaar een plaats te geven. Als je kandelaar dan ook nog eens gemaakt is van een houten machine-onderdeel of een oud werktuig, dan is dit helemaal top! Of waarom zou je niet wat inspiratie opdoen en zelf niet iets in elkaar knutselen? Met wat handigheid kun je een uniek examplaar creëren.

Verfijnde kaarskandelaars voor een Scandinavisch of minimalistisch interieur

Heb je eerder een futuristische, trendy, moderne of Scandinavisch woning? Dan kun je kiezen voor een fijne uitvoering van een houten kandelaar. Kies je voor hoog en slank of kies je eerder voor geometrische blokken? Of wat denk je van een veelarmige houten kandelaar?

Je kaarskandelaars combineren

Het voordeel van houten kandelaars is dat ze makkelijk te combineren zijn met houten meubelen en accessoires. Plaats ze op een ruw houten bankje of een houten tafel en ze komen dubbel zo goed tot hun recht. Of plaats ze tegen een strakke witte muur (moderne woning) als contrast zodat ze een ware blikvanger zijn. Ze gaan uitstekend bij houten kisten, houten spiegels, houten schalen of een houten beeldhouwwerk. Ze doen het goed bij ruwe naturel stoffen zoals katoen, wol en jute (landelijke woning) en op betonnen vloeren (industriële woning). Kies bijvoorbeeld ook je hanglampen of wandlampen in hout zodat al je verlichtingspunten dezelfde sfeer uitstralen.

Houten kandelaars zijn duurzaam en sterk

De laatste decennia beseft men dat hout kostbaar is. Daarom gaat men het ook massaal recupereren. We zien heel wat (nieuwe) meubelen gemaakt uit recuperatiehout. Zo gaat het ook met houten kandelaars. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er worden kandelaars uit gemaakt. Wat dacht je van een stuk pilaar uit een tempel (een poer) of een kandelaar van blockprints (textielstempels)? Of heb je nog een oud deurtje waar je een kandalaar kunt van maken? Niet twijfelen: gewoon doen! In ieder geval is je houten kandelaar duurzaam en sterk. Je kunt deze nog jaren lang koesteren!

Door Interieur