Een vintage racefiets als schilderij aan de muur
Je wil die saaie, lege muur in de woonkamer, hal of slaapkamer een beetje opleuken, maar je wil geen saai schilderij ophangen of gewoon een poster plakken. Heb je een industrieel interieur met een vintage tintje, dan kun je ook een vintage racefiets als wanddecoratie ophangen. Deze unieke wanddecoratie staat namelijk prachtig in de industriële inrichting.

Een vintage racefiets aan de muur: de mogelijkheden
Heb je een mooie vintage racefiets, dan kun je deze fiets aan de muur hangen. Je kunt de racefiets bijvoorbeeld boven de bank hangen, maar ook in de eetkamer bij de eettafel. En heb je een saaie, witte muur in de slaapkamer? Dan kun je hier ook een fiets aan ophangen. Ook staat de fiets prachtig in een lange hal, zeker als de hal erg licht en ruim is.

Je kunt een vintage racefiets kopen om aan de muur te hangen, maar je kunt ook gewoon je eigen fiets aan de muur bevestigen. In dit geval heb je niet alleen mooie wanddecoratie, maar heb je ook altijd een fiets bij de hand als je boodschappen moet doen, naar je wel wil fietsen en ga zo maar door. Heb je de fiets nodig, dan haal je hem gewoon van de muur af en kun je direct gaan.

vintage bike

Vintage racefietsen aan de muur bevestigen
Er zijn diverse manieren om vintage racefietsen aan de muur te bevestigen. Dit kun je namelijk doen met een houten beugel, maar ook met een metalen beugel. Je kunt de beugel kant-en-klaar kopen, maar een creatieve doe-het-zelver kan de beugel ook zelf maken. Hier bespaar je niet alleen geld mee, maar op deze manier weet je bovendien zeker dat de vintage racefiets recht en netjes hangt.

Wil jij een vintage racefiets aan de muur hangen en heb je wat inspiratie nodig? Bekijk dan onderstaande afbeeldingen van retro racefietsen aan de muur en je ziet vanzelf op welke manieren je vintage racefietsen allemaal op kunt hangen.

De fietsbeugel versieren
Zoals je op bovenstaande afbeeldingen kunt zien, is het ook mogelijk om de fietsbeugel nog wat te versieren. Vind je het wat saai om alleen een vintage fiets aan de muur te hangen of vind je de fietsbeugel die je hebt gekocht niet zo mooi? Dan kun je de fietsbeugel nog wat versieren. Je kunt er bijvoorbeeld een plant op zetten, maar je kunt er ook andere accessoires op zetten. Is de muur nog steeds een beetje saai? Dan kun je nog wat extra wanddecoratie aan de muur toevoegen of dingen aan de fiets hangen, zoals op onderstaande afbeeldingen is gedaan.

Aan de slag!
Wil jij die saaie, witte muur in huis een beetje opleuken? Koop dan een mooie vintage racefiets, poets de fiets netjes op en koop een beugel om de fiets aan de muur te hangen. Nog niet helemaal tevreden met het eindresultaat? Hang dan wat kleding aan de fiets, zet een plant op de fietsenbeugel of hang nog wat dingetjes om de fiets heen. Ben je een groot liefhebber van retro racefietsen, dan is de retro racefiets aan de muur de perfecte wanddecoratie.

Door Interieur