Jouw huis tijdens een verbouwing

Ben je van plan om binnenkort een gedeelte van jouw huis of jouw gehele huis te verbouwen? Dan wil je natuurlijk dat de spullen die je hebt goed beschermd zijn, zodat ze niet kapot gaan of beschadigd raken. Daarnaast moet je jezelf ook kunnen beschermen als je in jouw huis blijft wonen tijdens de verbouwing. Lees hier hoe je dat doet!

huis tijdens verbouwing

Spullen beschermen

Tijdens een verbouwing is het verstandig om de ruimte die je verbouwt zo leeg mogelijk te maken. Wellicht dat je ze tijdelijk naar een andere ruimte kunt verplaatsen of een garage kunt huren waar ze opgeslagen kunnen worden. Op deze manier voorkom je dat jouw spullen vies worden of per ongeluk om worden geduwd. Indien dit niet mogelijk is, is het verstandig om de spullen af te dekken met afdekfolie. Zorg er ook voor dat er zo min mogelijk obstakels zoals gereedschap en houten palen op de grond liggen. Zo wordt de kans een stuk kleiner dat je per ongeluk iets omstoot. En helaas kan het altijd nog voorkomen dat er iets stuk gaat. Het is daarom verstandig om verzekerd te zijn tegen deze risico’s. Sluit daarom een inboedelverzekering af. Dit is een verzekering voor de spullen in huis die niet vastzitten. Denk daarbij aan een bank en een boekenkast. De ramen vallen bijvoorbeeld niet onder de inboedel, omdat deze vastzitten en niet meegaan als je verhuist.

Denk aan jezelf en het gezin

Tijdens de verbouwing is de kans groot dat je een bepaalde ruimte voor een bepaalde tijd niet kunt gebruiken. Het is namelijk best gevaarlijk, omdat er een hoop stofdeeltjes en ander soort vuil zal rondvliegen. Daarnaast is de kans groot dat je giftige stoffen inademt. Het is dus het beste om werkzaamheden waarbij stof vrijkomt zo veel mogelijk buiten uit te voeren. Het is tijdens een verbouwing belangrijk dat je goed voorbereid bent. Weet wat je kunt verwachten van elke dag tijdens de verbouwing en laat dit ook aan anderen weten die jou komen helpen. Schrijf dus op wat er per dag gedaan moet worden, wat je nodig hebt en eventueel welke beperkingen er zullen zijn. Stel dat de douche een aantal dagen verbouwd wordt, dan is het slim om dit van tevoren te weten zodat je bij iemand anders kunt douchen of tijdens de verbouwing jezelf met een klein teiltje gevuld met water wast.

Tijd om te gaan klussen. Wil je na de verbouwing graag wat leuke spullen kopen zoals een vitrinekast? Neem dan een kijkje op de site van Profijtmeubel!