Kerst woonaccessoires

Sta jij ook al te popelen om je huis te versieren voor Kerst? Er is goed nieuws: je kunt er nu al stilaan mee beginnen. Er zijn best wel een aantal elementen die je nu al in huis kunt halen en die straks perfect als kerst woonaccessoires kunnen dienen. Ben jij benieuwd welke dit zoal zijn? Wij geven jou hier alvast wat tips en inspiratie.

Kerst woonaccessoires, kies voor rood, goud en champagne

Goud en champagnekleur zitten volop in de woontrends voor de winter 2018. Haal nu al een paar kerst woonaccessoires in huis. Denk bijvoorbeeld aan goudkleurige kandelaars, theelichthoudertjes of champagnekleurige sierkussens. Rood, en dan vooral granaatappel-rood is eveneens trendy deze winter. Wil je het niet té klassiek? Kies dan echt wel voor diep granaat-rode woonaccessoires. Ze stralen meer warmte uit dan het traditionele Kerstman-rood.

Groen, groener, groenst

Groen blijft trendy. Buiten je kerstboom die volop groen in je huis brengt, kies je voor groene sierkussens, een groen vloerkleed of een groen tafelkleed voor de feestmaaltijd. Groen staat super goed bij rood, maar gaat ook perfect bij goud en wit. Kies je kerst woonaccessoires in deze kleuren en je haalt zo de natuur in huis.

kerst woonaccessoires

Winters wit landschap

Als je eerder een Scandinavische of moderne look aan je huis wilt geven, blijf je best bij de kleuren grijs en wit. Kies dan voor veel witte en zilveren decoratie in je kerstboom, een wit dekentje in je zetel en kraakwit tafellinnen. Combineer dit met goud en ook met poederroze bijvoorbeeld. Deze zachte roze tint brengt warmte in je koele winterse decor zonder dat het gaat overheersen.

Een stoere kerst?

Voor wie het stoer wil houden, is blauw de oplossing. En dan denken we vooral aan denim-blauw. Combineer dit blauw met bijvoorbeeld chocoladebruin of roestkleur. Denk aan een assortiment leren en denim kerstballen voor je boom. Ga voor leren kussens en waarom geen denim placemats op je feesttafel? Leg een paar echte houtblokken onder je kerstboom en voorzie een dierenvacht in je fauteuil.

Let it snow

Meer dan ooit is een laagje sneeuw op je accessoires super trendy. Kies kerst woonaccessoires waarop een (nep)ijslaagje is aangebracht, of haal de spray boven en laat het sneeuwen. IJskristallen en hoopjes sneeuw op de tafel… het kan allemaal. Geef je versiering een suiker-achtige afwerking. Het laat het licht nog meer schitteren doorheen je huis.