Portugese tegels voor aan de wand

Kleur is een van de belangrijkste aspecten bij het inrichten van een woning, zoveel is zeker. Steeds meer mensen kiezen ervoor om tegenwoordig contrasterende kleuren in het interieur te verwerken – bijvoorbeeld in de vorm van kleurrijke tegels!

Wil je kleurrijke tegels in je woonkamer verwerken op een leuke manier? Dan kunnen de volgende tips je zeker en vast op weg helpen!

De beste tips voor kleurrijke tegels in je woonkamer

1. Een hele wand met kleurrijke tegels

marrokaanse tegels in je woonkamer

Als je maar niet genoeg kan krijgen van leuke, opvallende kleuren in je woning, dan is een wand met kleurrijke tegels een goed idee! Je kan bijvoorbeeld één wand versieren met hier en daar tegels in kleuren als blauw, rood en groen, maar als je het graag nog een stapje verder neemt kan je dat natuurlijk ook in elke muur van de woonkamer toepassen.

2. Marrokaanse tegels in je woonkamer 

Breng je graag een exotisch tintje in je woning? Dan kan je er ook voor kiezen om Marrokaanse tegels in je woonkamer te verwerken. Dergelijke tegels hebben vaak geometrische en symmetrische patronen en zomerse kleuren als azuurblauw, lichtroze en geel. De perfecte manier om je interieur een unieke toets te geven!

3. Portugese tegels voor aan de wand

Ten slotte zijn ook Portugese tegels voor aan de wand een goede manier om je inrichting een extra dimensie te geven. Bij dergelijke tegels vallen vooral de verfijnde, elegante vormen en patronen op. Daarbij kan je natuurlijk tegels met verscheidene geometrische vormen door elkaar gebruiken om je woonkamer een échte, traditioneel Portugese uitstraling te geven.

Haal het beste uit je betegelde woonkamer

Als je optimaal wil genieten van je woonkamer, dan is het belangrijk dat de inrichting op de juiste manier gebeurt. Hieronder vind je enkele goede tips om dat te doen:

– Professionele hulp. Het is belangrijk dat je nieuwe tegels zowel mooi ogen als lang meegaan. Vertrouw je op een professionele tegelzetten, dan ben je daar zeker van. Dankzij het gebruik van degelijk gereedschap en goede technieken ziet je nieuwe wand er prachtig uit!

– Gedegen advies. Daarbij is het ook de moeite waard om op het advies van een professional te vertrouwen. Weet je niet zo goed welke soorten tegels je best gebruikt, waar je die moet vermijden en welke kleuren je kunt combineren? Een specialist kan al je vragen beantwoorden!

– Pas de rest van je interieur aan. Ten slotte is het ook geen slecht idee om bij het betegelen van je woonkamer rekening te houden met de rest van je interieur. Hoe kan je bijvoorbeeld je meubilair bij de tegels doen aansluiten? Passen de tegels die je wilt wel bij je woonstijl? Allemaal vragen die een duidelijk antwoord behoeven!

Door Interieur