taupe interieur

Alsof het ooit is weggeweest, in ieder geval nu weer helemaal terug: taupe in het interieur. Klassieker kan het niet worden maar toch is taupe in het interieur weer helemaal in de mode wat betreft interieurinrichting en dan met name toegepast in modernere interieurstijlen. Grijs heeft natuurlijk een tijdloos karakter en geeft een moderne uitstraling en een deftige flair. In dit blog gaan wij wat dieper in op de kleur Taupe en waarom deze nu weer in de mode is bij interieurinrichting. Lees vooral mee!

taupe in het interieur

Wat is taupe precies voor een kleur?

Als de kleur taupe valt dan gaat het om een grijs-bruine tint. Deze kleur wordt vaak in verband gebracht bij het aanduiden van kleur bij stoffen en kleding. Oorspronkelijk komt het woord taupe uit het Frans en duidt op de vachtkleur van een mol, namelijk bruin en grijs.

taupe interieur

Taupe in het interieur – Tijdloos en toch modern

Taupe is door haar grijzige kleur tijdloos te noemen omdat het in eigenlijk alle interieurstijlen toe te passen is. Dit komt door de neutraliteit van het grijzige aspect. Het tintje bruin geeft het een warme noot mee.

Taupe in het interieur wordt tegenwoordig weer vaak toegepast omdat het vooral moderne interieurstijlen prachtig complementeert. De strakke feel die een moderne badkamer of keuken geeft wordt geaccentueerd door het toepassen van taupe op een manier die meerwaarde geeft aan het geheel. Sowieso is grijs een stijlvolle kleur, het is immers een mengsel van zwart en wit. Twee kleuren die ook een tijdloos karakter hebben. Je kunt op de foto’s ook zien dat taupe in het interieur het ook met name heel goed doet met (glanzend) wit.

Het beste van 2 werelden

Alhoewel taupe dus een actuele modetrend is, is er ook nog een zeer goede reden waarom taupe vooral in badkamers en keukens wordt toegepast. Grijs is namelijk bij uitstek dé kleur waarop vlekken en vuiligheid slecht zichtbaar zijn. Dus kalkvlekjes in de badkamer of gemorste koffie in de keuken, het zal zo een twee drie veel minder snel opvallen op een taupe oppervlak dan bij andere kleuren. Grijs staat hier simpelweg bekend om.

Als voorbeeld is het ook common practice om op vakantie veel grijze kleding mee te nemen omdat wassen vaak geen optie is. Ook op grijze kleding zie je vlekjes minder goed. Hetzelfde geldt dus voor taupe in het interieur en dat is waarom het in het specifieke geval veel ingezet wordt als kleurtoepassing in moderne keukens en badkamers.

Los daarvan blijft zoals gezegd taupe een tijdloze kleur die helemaal terug is van weggeweest. Ook in een stijlvolle moderne woonkamer misstaat een taupe kleurige sofa zoals je op de foto kunt zien helemaal niet. Integendeel juist: het accentueert het stijlvolle en tijdloze aspect van een modern interieur.

taupe woontrend
taupe in badkamer
taupe gordijnen

Conclusie

Taupe in het interieur zorgt voor een stijlvol aspect die tevens tijdloos is. Het is ook een geschikte kleur voor woonruimtes die vaker met vuil te maken hebben zoals een badkamer of keuken. Zoals gezegd wordt hier dus taupe als modetrend getipt wat betreft interieurinrichting. In ieder geval veel plezier bij het uitkiezen van je nieuwe interieur en wees dus gewaarschuwd: taupe in het interieur is de modetrend van nu!

Door Interieur