Kookeiland inspiratie: Creëer een stijlvol en functioneel middelpunt in de keuken

kookeiland

Dat het investeren in een kookeiland vandaag de dag nog steeds enorm in trek is, is helemaal niet zo gek. Want als je ervoor kies om een keuken te ontwerpen met een eiland, dan verzeker je jezelf van een stijlvol en functioneel middelpunt. Het is meteen dé plek om snel even te ontbijten, om te borrelen met vrienden of lekker uitgebreid te koken met je partner. Oftewel, aan een kookeiland ga je herinnering na herinnering maken. In dit artikel doe je alvast de nodige dosis inspiratie op voor je eigen interieur. 

Een kookeiland is elegant en functioneel tegelijk 

Doordat een kookeiland elegant en functioneel tegelijk is, is het een uiterst praktische investering. Want er is ook meteen meer dan genoeg opbergruimte voor bijvoorbeeld de pannen en de messen. Dit zie je dan ook al te snel terug in de diverse showroomkeukens. Geef je graag een culinaire twist aan het design? Dan is het zelfs mogelijk om een wijnklimaat koelkast aan het ontwerp toe te voegen. Hierdoor til je de sfeer van ieder etentje meteen naar een hoger niveau. Laat die vele gezellige avonden dus maar gauw komen! 

Naar wat voor soort stijl gaat je voorkeur op dit moment uit? 

Heb je op dit moment al een specifieke voorkeur voor de keukenstijl van het kookeiland bij jou in huis? Op dit gebied is ook enorm veel mogelijk. Van Japandi tot aan retro en van Scandinavisch tot aan industrieel. Eén van deze keukenstijlen kan haarfijn worden verweven met de stijl van je eigen interieur. Dat is natuurlijk wel zo belangrijk, want hierdoor zorg je meteen voor een erg mooie eenheid in huis. Door een keer een bezoek te brengen aan een fysieke keukenwinkel, krijg je meteen een goed beeld van alle stijlen die er zijn. Dat maakt het uitzoeken ervan ook nog eens vele malen eenvoudiger. 

Laat je altijd goed adviseren door een expert in de wereld van keukens 

Het shoppen van een kookeiland doe je misschien maar eens in je leven en daarom is het ook meer dan logisch dat je op dit moment met erg veel vragen zit. Door een bezoek te brengen aan een expert in de wereld van keukens, worden deze vragen allemaal voor je beantwoord. Ook wordt er met je meegedacht en je ontvangt een ontwerpvoorstel dat perfect aansluit op je wensen en eisen. Wanneer ga jij aan de slag met het realiseren van je kookeiland?