Mintgroen in de slaapkamer: inspiratie en tips

Mintgroen in de slaapkamer

In de slaapkamer kan je voor verschillende kleuren kiezen. Terwijl de één van een natuurlijke, rustgevende kleur houdt, kiest de ander juist voor een energieke kleur. Wij gaan het vandaag hebben over mintgroen in de slaapkamer. Mintgroen is een mooie, frisse kleur die in het oog springt, maar die nog steeds subtiel is. Daarnaast is mintgroen leuk te combineren met andere kleuren. Ben je nog niet helemaal overtuigd? In dit artikel delen we inspiratie en tips voor mintgroen in de slaapkamer. Kijk mee!

1. Mintgroen in de slaapkamer: een mintgroene muur

Wil je het graag groots aanpakken? Ga dan voor een mintgroene muur in de slaapkamer. Mintgroen op de muur geeft je slaapkamer meteen een frisse uitstraling. Wanneer je de kamer voor de rest wit houdt, zoals op onderstaand voorbeeld, dan creëer je een nog frissere look!  Je kunt de muur verven, al is behangen natuurlijk ook mogelijk. Mocht je een volledig mintgroene muur een stapje te ver vinden, dan kan je ook kiezen voor een leuke muursticker in deze kleur. 

2. Mintgroene slaapkamer: mintgroene meubels

Een tweede mogelijkheid is om mintgroene meubels in de slaapkamer te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een mintgroene stoel zoals op onderstaande afbeelding. Een mintgroen bijzettafeltje of poef is ook heel leuk, net als mintgroene nachtkastjes. Hou je het alleen bij mintgroene meubels in de slaapkamer of combineer je deze graag met een mintgroene muur? Dat bepaal je helemaal zelf!

3. Mintgroen beddengoed

Mag het nog iets subtieler? Dan is mintgroen beddengoed wellicht iets voor jou! Alleen al een mintgroen dekbedovertrek fleurt je slaapkamer helemaal op. Om je bed mooi af te werken, kan je er bijvoorbeeld een witte sprei over leggen. Je kunt deze sprei netjes over het voeteinde leggen of nonchalant over het bed draperen voor een luchtige look. Het is maar net wat jij het leukste vindt!

4. Mintgroene slaapkamer accessoires

Naast mintgroen beddengoed kan je ook andere accessoires in de slaapkamer verwerken. Denk aan een mintgroen vloerkleed, mintgroene hanglamp, mintgroene fotolijst of mintgroen schilderij. Ook hier geldt dat je kunt gaan voor een combinatie van een mintgroene muur, mintgroen beddengoed en mintgroene slaapkamer accessoires, maar je kunt het ook perfect bij de accessoires houden. Je hebt zoveel keuze en dat is juist zo leuk: je kunt een slaapkamer mintgroen inrichten naar jouw smaak!

5. Mintgroen combineren met andere kleuren

Tenslotte is het fijn om te weten dat je mintgroen mooi kunt combineren met andere kleuren. Vooral blauwe, grijze en witte tinten doen het goed in combinatie met mintgroen. Natuurlijk kan je mintgroen ook leuk combineren met andere pasteltinten zoals lichtroze, lichtgeel en lichtblauw. Met deze lieve, zachte kleurtjes breng je ook meteen de lente in huis! Wat denk je trouwens van deze leuke kussens voor de lente?

Je leest het: wij zijn helemaal verliefd op mintgroen in de slaapkamer. We hopen dat we je met dit artikel ook hebben kunnen inspireren om met mintgroen aan de slag te gaan!