8 redenen om voor een gele slaapkamer te kiezen

Ben jij op zoek naar een nieuwe kleur voor de slaapkamer? Er zijn veel kleuren die mooi staan in deze kamer. Wij gaan het vandaag hebben over een gele slaapkamer. Geel in de slaapkamer is wellicht niet jouw eerste keuze, maar toch zijn er heel wat redenen om voor een gele slaapkamer te kiezen. Hieronder hebben we de belangrijkste redenen op een rijtje gezet. Wedden dat jij straks ook met deze prachtige kleur aan de slag wilt gaan?

1. Gele slaapkamer zorgt voor een frisse en open uitstraling

Geel in de slaapkamer zorgt voor een frisse uitstraling. Deze kleur doet je onbewust denken aan bijvoorbeeld de zon en citrusvruchten. Bovendien is het een lichte kleur die de ruimte groter doet lijken, ideaal voor als je een kleine slaapkamer hebt waar je door ruimtegebruik een opklapbed kopen moest.

2. Geel in de slaapkamer maakt je gelukkig

De kleur geel maakt je gelukkig. Denk maar eens aan hoe blij je wordt van de eerste zonnestralen in de lente! Of je nu kiest voor een gele muur in de slaapkamer, een geel dekbedovertrek of de kamer decoreert met gele accessoires: je wordt er ongetwijfeld gelukkig van!

3. Er bestaan veel tinten geel

Hou je niet zo van kanariegeel in de slaapkamer? Dat is geen probleem. Een ander voordeel van een gele slaapkamer is dat je veel keuze hebt. Er bestaan immers veel tinten geel. Denk bijvoorbeeld aan pastelgeel, okergeel of mosterdgeel. Deze tinten zullen prachtig staan in je slaapkamer!

4. Goed te combineren met andere kleuren

Wellicht had je het niet verwacht, maar geel is perfect te combineren met andere kleuren. Denk aan zwart, groen, blauw, paars, roze, bruin en grijs. Onze favoriet is absoluut geel en groen! Zo is een gele muur in combinatie met groene planten ontzettend mooi. Als je veel planten in de slaapkamer neerzet, dan creëer je een echte urban jungle! 

Geel in de slaapkamer

5. Geel is een eyecatcher

Of je nu kiest voor neon geel of pastelgeel in de slaapkamer: geel is sowieso een opvallende kleur. Gele tinten zullen je slaapkamer dan ook heel bijzonder maken. Vind je een volledig gele muur toch een beetje saai? Verf de muur dan in twee kleuren om je muur nog meer te laten spreken.

6. Je slaapkamer is uniek

Een gele slaapkamer komt nog niet zo vaak voor. De meeste mensen kiezen toch liever voor een neutrale kleur. Als je met deze mooie kleur aan de slag gaat, dan creëer je een unieke slaapkamer. Met gele muren en accessoires ben je helemaal hip! Het getuigt trouwens ook van een flinke dosis lef. Sommige mensen vinden geel in de slaapkamer heel mooi, maar durven deze stap niet te zetten. Jij wel en dat is top!

7. Een goede ton sur ton kleur

Kan je niet kiezen uit de verschillende tinten geel? Dan combineer je ze toch gewoon met elkaar! Geel is een uitstekende ton sur ton kleur. Denk aan een pastel gele muur, een okergeel dekbedovertrek en een mosterdgeel nachtkastje. Dat is pas een geweldige combinatie!

8. Past mooi bij natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn een echte trend en dat komt goed uit. Geel past namelijk heel mooi bij natuurlijke materialen zoals hout, rotan en bamboe. Kijk maar eens naar onderstaand voorbeeld. Hoe leuk en gezellig ziet deze slaapkamer er wel niet uit?

gele slaapkamer

Je leest het: redenen genoeg om voor een gele slaapkamer te kiezen. Mocht je een volledig gele slaapkamer too much vinden, dan kan je perfect beginnen met gele accessoires. Ook met een geel vloerkleed of gele lijst aan de muur creëer je al een wereld van verschil!