Voor eens en altijd: deze kleuren bevorderen jouw nachtrust!

Een goede nachtrust

Een goede nachtrust is een van de belangrijkste elementen voor een goede mentale en fysieke gezondheid. Er gaat niks boven uitgerust wakker worden, maar wist je dat de kleuren in jouw slaapkamer hier een grote invloed op hebben? Lees snel verder als je wil weten welke kleuren een goede nachtrust bevorderen!

Natuurlijk wil je een slaapkamer die ingericht is naar jouw persoonlijke smaak. Maar kleur heeft ook een psychologische invloed op jouw gemoedstoestand en het is fijn om hier slim gebruik van te maken. Belangrijk om te weten is dat wit, natuurtinten en natuurelementen een rustgevende werking hebben en daarom de basis vormen voor een fijne slaapkamer. Je kan de muren in je slaapkamer dus beter niet allemaal knalroze verven. Maar dat betekent niet dat je geen kleur kan toevoegen, want sommige kleuren hebben juist hele gunstige eigenschappen!

Blauw als je het graag bont maakt

De kleur blauw heeft een rustgevende werking en geeft een ontspannen gevoel. Dit is dan ook de ideale kleur om ontspannen aan jouw nachtrust te beginnen. Kies voor een zachte blauwtint, zodat jouw slaapkamer niet koud en kil oogt. Voeg daar wat mooie, natuurlijke elementen aan toe, zoals houten jaloezieën en een rieten stoel, en jouw kamer is een waar oord!  

Haal de natuur in huis met groen

Zoals we al zeiden hebben natuurtinten en -elementen een rustgevende werking. Dit heeft te maken met het feit dat de mens van oorsprong in de natuur hoort te zijn en daardoor nog steeds tot rust komt in een natuurrijke omgeving. Door de natuur naar je slaapkamer te halen, wordt het een ware oase van rust! Naast natuurlijke materialen als riet, hout en planten, kan je er ook voor kiezen om letterlijk de kleur groen toe te voegen aan je slaapkamer. Verf dus een muurtje groen of voeg wat groene meubels toe aan je interieur. Uit onderzoek blijkt dat mensen in een ruimte met groene elementen positiever en gelukkiger wakker worden. Wat wil je nog meer?  

Groene lockerkast – 189,- 

Geel als de zon

Ben jij ’s ochtends niet bepaald het zonnetje in huis? Haal de zon dan in je slaapkamer door de kleur geel toe te voegen! Deze kleur straalt vrolijkheid en positiviteit uit, waardoor je een stuk beter gemutst je bed uit stapt en energieker wakker wordt. Daarnaast staat deze vrolijke kleur ook gewoon heel leuk in je slaapkamer! Laat het geel niet te veel overheersen, anders heb je misschien weer moeite om in slaap te komen. Wij raden aan om één muur knalgeel te verven en de rest van de kamer rustig te houden. Je kan natuurlijk ook kiezen voor witte muren en gele elementen, zoals een leuk dekbedovertrek. Als jij er maar vrolijk van wordt! 

Geel gebloemd dekbedovertrek – 69,95

Heb jij al zin om een verfrollen over de muren van je slaapkamer te halen? Onthoud dat een goede nachtrust onmisbaar is voor een goede gezondheid en fijne gemoedstoestand. En een slaapkamer met blauwe, groene of gele elementen is natuurlijk ook gewoon heel erg stijlvol!