Hoe zorg je thuis voor een optimale filmavond?

filmavond thuis

Het is heerlijk om thuis van tijd tot tijd een goede filmavond te organiseren! Kruip lekker op de bank en zet een goede film of serie aan – in je eentje, met je partner of je hele gezin. Hoe zorg je nu echt voor dat comfortabele bioscoopgevoel binnen je eigen winterse interieur? Lees gauw verder voor al onze tips!

Een groot tv-scherm aan de muur

Om de situatie in de bioscoop zo goed mogelijk na te bootsen, is het natuurlijk een perfect idee om een groot tv-scherm aan je muur te hangen! Hoe groter het scherm, hoe beter je kijkervaring is. Als je het liefst veel filmavonden houdt, is dit de aankoop zeker waard. En hang net als in de bioscoop je scherm aan de muur! Met de handige tv-beugels van Vogel’s is dat in een handomdraai geregeld – en hier zitten verschillende voordelen aan. Zo vormt je scherm namelijk een bijpassend geheel met de hele ruimte. Tegelijkertijd bespaar je ruimte: een tv-meubel is niet langer nodig, wat ook beter past bij de looks van de bioscoop. Je kunt je scherm precies verstellen zoals jij wilt: ga voor de ideale hoogte en kijkhoek. Kies voor die stijlvolle én praktische aankleding!

Comfortabel zitten en liggen

Comfort is natuurlijk ook heel belangrijk om het gevoel van de bioscoop in huis na te kunnen maken. Je kunt via bijvoorbeeld Marktplaats soms zelfs bioscoopstoelen vinden om in je eigen interieur te plaatsen – zo ga je ook meteen voor een unieke aankleding van de zithoek. Leuk als je een afzonderlijke ruimte hebt voor filmavonden, op je zolder bijvoorbeeld. Maar je kunt ook gewoon een goede bank of fauteuil neerzetten: dat kan immers net zo lekker zitten! Zorg dat je helemaal in de bank kunt verdwijnen, om de filmavond optimaal door te brengen.

Het geluid is belangrijk

Niet alleen het scherm telt mee om een thuisbioscoop te creëren: sta ook stil bij het geluid in de kamer! Als je naar de film gaat, is dit immers ook een groot onderdeel van de ervaring. Je kunt ervoor kiezen om het geluid door de hele kamer te laten gaan, door een speciale home cinema set te installeren. Zorg in ieder geval voor kwalitatieve speakers of soundbars, die het geluid goed en gelaagd overbrengen. Zo is de filmervaring echt op z’n best.

De juiste verlichting

Ook de verlichting telt mee! Zo is het belangrijk dat het licht in de ruimte niet te fel is – ga liever voor dimbaar en warmkleurig licht. Verder is het een aanrader om voor een tv met ingebouwde ledverlichting te kiezen: dit zie je steeds vaker terug in moderne designs. Zo worden de kleuren die op je beeldscherm verschijnen ook op je muur getoond, voor een spectaculaire kijkervaring! Precies wat je nodig hebt in je thuisbioscoop.