stoere industriële eettafel
stoere industriële eettafel

Je beleeft de gezelligste momenten in deze kamer; de eetkamer. Samen met je vrienden, familie en geliefden brunchen, dineren en lekker lang tafelen. Dek de tafel gezellig, zet de hapjes en drankjes op tafel en geniet van dit leuke moment. De basis van deze gezelligheid is natuurlijk de eettafel. Geniet aan de mooie designs van een industriële eettafel, wat helemaal de trend is op dit moment. 

Het populaire meubel: de industriële eettafel 

Er zijn veel verschillende stijlen eettafels te vinden. Zo zijn er onder andere glazen, ovale, ronde, houten, metalen en marmeren eettafels. Een van de stijlen die je heel veel terug ziet komen de laatste jaren is de industriële stijl. Hierbij zie je veel robuust hout gecombineerd met metalen details. 

Met deze stijl krijg je stoere materialen en neutrale kleuren. Dit past goed in ieder interieur en kan net dat beetje extra geven. Een stoere industriële eettafel kenmerkt zich door de uitstraling. Vaak zie je een gecoate staal onderstel. Hierbij is vaak de keuze tussen een x-vorm of een u-vorm. 

De tafel zelf is veelal gemaakt met hout. Dit hout is onbewerkt en heeft een robuuste en stoere uitstraling. Er kan gebruik gemaakt worden van donker mangohout of van lichter eikenhout. Een eettafel met industrieel design kan ook zelf samengesteld worden. Hierbij kan jij zelf aangeven hoe jij je tafel wilt. 

Welke eetkamerstoelen passen bij een eettafel met industrieel design? 

Bij een mooie eettafel wil je natuurlijk ook bijpassende eetkamerstoelen. Gelukkig kun je bij de industriële vormgeving veel andere stijlen matchen. Wij lichten een aantal verschillende stoelen voor je uit. Hierbij laten wij zien welke stijlen goed staan bij de eettafel. 

Velvet eetkamerstoelen bij een industriële eettafel

Ga voor zacht velvet in combinatie met de robuuste tafel. Dit contrast zorgt voor een mooie combinatie. Deze stoelen zijn ook in veel verschillende kleuren beschikbaar, waardoor het altijd goed in je interieur past. Bij de velvet stoel zijn de poten vaak ook zwart, wat goed past bij het gecoate staal van de tafel. 

Industriële eetkamerstoelen bij de eettafel

Natuurlijk kan je de eetkamertafel ook combineren met dezelfde stijl; industrieel. Hierbij krijg je een robuuste tafel met leren eetkamerstoelen. Dit zorgt voor een universele uitstraling. Deze stoelen kan je in veel verschillende types vinden. Zo zijn er verschillende kleuren, waaronder cognac, zwart of groen. Deze kleuren maken vooral je ideale winterinterieur compleet. Ook kan je kiezen voor een stoel met of zonder armleuning. 

Moderne eetkamerstoelen bij een industrieel vormgegeven tafel

Een moderne eetkamerstoel past ook heel goed bij een industrieel vormgegeven tafel. De moderne stijl kenmerkt zich door strakke lijnen en eenvoud. Daarnaast zie je vaak luxe materialen voorbij komen. Deze zijn ook vaak in natuurlijke of witte kleuren. Dit is goed te combineren met de stoere uitstraling van de tafel. Door het strakke design samen te zetten met de robuuste stijl krijg je een warme sfeer in je eetkamer.

Wat past er bij een industriële eettafel? 

Je wilt je eetkamer sfeervol en gezellig inrichten. Door hier een industriële eettafel neer te zetten kun je snel een warme uitstraling creëren. De donkere houtkleuren gecombineerd met het zwarte staal geven de ruimte al snel een gevoel van thuis. Combineer de stoelen van jouw keuze met deze tafel voor het interieur van jouw dromen. 

Zorg er ook voor dat je de tafel op een leuke manier decoreert. Hierbij kan je denken aan een mooi bos bloemen, een houten accessoire, vintage kaarsenstanders of een leuk beeld. Daarnaast kan je de tafel voor gelegenheden ook aankleden met linnen onderleggers, kristallen wijnglazen, het mooiste servies en droogbloemen. Hiermee creëer je die gezellige sfeer waar jij en je gasten optimaal van gaan genieten. 

Kies je favoriete interieur in je eetkamer

Welke stijl je ook kiest, zorg ervoor dat jij je eetkamer zo maakt zoals jij wilt. Ga voor een warme sfeer, gezelligheid, een gevoel van thuiskomen en ontspanning. Dit is de plek waar je gezellige avonden gaat eten, feestdagen gaat vieren met geliefden en de lekkerste maaltijden gaat eten. Maak deze plek bijzonder en helemaal naar jouw wensen. En ga voor de perfecte eettafel, namelijk een industriële eetkamertafel. 

Door Interieur